Özel, TUFAG Başkanı Tamer Çınar’dan Dernek çalışmaları hakkında bilgi alarak, TUFAG’ın Yalova’nın önemli markalarından biri olduğunu, başarılarıyla da her zaman gurur duyduklarını söyledi.

    TUFAG’ın son 30 yıldır önemli çalışmalara imza attığını, ulusal ve uluslar arası yarışmalarda aldığı derecelerle, ülkemizi ve Yalova’yı temsil etmesinden de gurur duyduklarını belirten Özel, ‘TUFAG Yalova’nın bu anlamda en önemli aktif bir sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Nitelik ve nicellik açısından da bu kurumsal yapısıyla farklılığını ortaya koymuştur. Sivil Toplum Kuruluşların bir baskı unsuru olmasından ötürü de yerel siyasette de etkin olması da bu gücünü kanıtlamış bir kurum olmasını göstermektedir’dedi.

 

Çınar, ‘400 Kursiyerimizle Festivale Hazırlanıyoruz’

    TUFAG Başkanı Tamer Çınar, ‘TUFAG bünyesinde 7’den 70’e 400 kişilik bir kursiyer var. Temmuz ayında yapılacak olan Altın Karanfil Halk Oyunları festivaline hazırlanıyoruz’dedi.

    Çınar, ‘Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme ve Gençlik Spor Kulübü Derneği,  (Yalova TUFAG) Türk kültürünü, halk oyunlarını, halk müziklerini araştırmak ve bu araştırmaları geliştirmeyi kendine amaç edindi. 1984 yılında kuruldu. Kurulduğu yıllardan buyana çeşitli festivallere katılarak önemli başarılar elde etti.  Yalova’da engellilerden oluşan bir halk oyunları kurduk ve çalışmalar devam ediyor.

   TUFAG ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği işitme engelli gençlerimize halk oyunları eğitimine başladı. Şuan sadece işitme engelli gençlerin katılabildiği eğitimler Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği eğitmenleri gözetiminde, TUFAG halk oyunları eğitmenleri tarafından veriliyor’dedi.

    Özel, önümüzdeki günlerde YAFEM ve Kuzey Kafkas Kültür Derneği’ne de bir ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

 

 

.