“Çifte standart oluşturulmamalıdır”

Yapılması planlanan 15 Bin Ek Öğretmen Atamasının kısmi bir memnuniyet yaratsa da 2020 KPSS’liler ile 2021 KPSS’lilerin birlikte değerlendirildiği karma atamanın hayal kırıklığı yarattığını belirten Vekil Özel, “Sınav sonuçları açıklanmadan 2021 yılını atamaya dahil etmek, yeni bir yığılma yaratmış, 2020 KPSS’liler mağdur edilmişlerdir.

Karma Atama, 2019 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırılmış olmasına rağmen, Millî Eğitim Bakanlığı bu yıl yeniden karma atama uygulamıştır.

Uygulamalar yıllara göre değişiklik göstermemeli, çifte standart oluşturulmamalıdır.

Sınav geçerlilik süresi 2 yıl olmalı, alımlarda da yıllara dayalı adaletsizlik ortadan kaldırılmalıdır.

Yapılan atamalarda belli branşlarda ihtiyacın çok altında kontenjan öngörülmüştür” dedi.

“Öğretmelerimizin atamaları da acilen yapılmalıdır”

Bu branşlardaki açığın en yakın zamanda kapatılması temennisinde bulunan Özel, “Atanmayan 920 Sözleşmeli Öğretmene defalarca verilen atama sözü yerine getirilmemiştir. Bu öğretmelerimizin atamaları da acilen yapılmalıdır.

Yaptığı atamalarda hiçbir zaman liyakati gözetmeyen Millî Eğitim Bakanlığı’nın yine yaptığı atamalar ve ihalelerde kanunları da tanımadığı Sayıştay Raporları ile tespit edilmiştir.

2020 yılında 49 personel, asaleten atanabilmek için gerekli en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olma şartını taşımadıkları halde ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrolarına atandığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

“Bakanlık, maalesef çiftlik gibi yönetilmektedir”

Bakanlığın, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelerde: 4734 No’lu Kanun’un 21/b maddesinin kullanılmasına hukuken gerekçe yok iken, bu maddeye dayanarak pazarlık usulüne dayalı ihale yaptığı,

Teklif veren firmaların bazılarının aynı adresli olduğu,

Teslim tutanaklarında teslim edilen ürünlerin birim ve miktarlarının yer almadığı,

Temizlik ve kırtasiye malzeme alım fiyatlarının gerçek piyasa fiyatlarını yansıtmadığının tespit edildiğini kaydeden Özcan Özel, “Anlaşılan odur ki bir ülkenin geleceğini yöneten bakanlık, maalesef çiftlik gibi yönetilmektedir” eleştirisinde bulundu.

“Hibe ve prim destek paketleri ayrılmalı”

Salgın döneminde büyük yaralar alan esnafın halinin içler acısı olduğunu vurgulayan Milletvekili Özel, “İlk dokuz ayda kapanış veren esnaf sayımız, 70.000’i geçmiştir. İflas oranları, temmuz ayına göre yüzde 60’ın üzerinde artmıştır.

İktidarın göstermelik verdiği minik hibe destekleri, esnafımızın yarasına ilaç olamamıştır. Acil tedbirler alınmazsa esnafımızı çok ağır ve acı bir kış beklemektedir.

Diyanet’in bütçesini yüzde 24, İletişim Başkanlığı’nın bütçesini yüzde 60 arttırmak yerine, acil şekilde bütçeden esnafımıza gerçek destek olacak hibe ve prim destek paketleri ayrılmalıdır.

Son olarak, 2023’te Aya çıkmayı hedefleyen hükümete sesleniyorum: Dünyada uzay araştırmaları yapan ciddi kurumların bütçelerine baktığımızda Türkiye Uzay Ajansı’na ayırdığınız bütçe ile ancak gökyüzüne havai fişek atarsınız. Yüce Milletimizi saygı ile selamlıyorum” açıklamasında bulundu.