Özel, ‘’Şeffaf olacağız, herkese hesap vereceğiz’’

Geçtiğimiz gün Yürüyen Köşk Kafe bahçesinde, yaklaşık olarak 1 saat süren görüşmede, gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’ın sorduğu sorulara içtenlikle cevap veren Özel, ‘’Her iki şirkette de, iyi bir yönde gittiğimizi düşünüyorum. Bunu da ekip çalışmasına bağlıyorum. Benim görevim tüm personele liderlik yapmak. Ekip arkadaşlarımızın da liderlerine güvenmesi önemli. Göreve geldiğimizde koymuş olduğumuz ilkeleri artık personelimize hatırlatmıyoruz. ‘Şeffaf olacağız, herkese hesap vereceğiz’ diyoruz.’’

Özel, ‘’Yalova’ya karşı sorumluluklarımız var’’

‘’Başta ana işverenimiz Yalova Belediyesi olmak üzere, tüm Yalova’ya karşı sorumluluklarımız var. Güvenilir şirketler olacağız. YABELTAŞ ve Hizmet A.Ş. Yalova’nın güvenilir şirketleri olacaklar. İsterim ki Yalova’daki şirketlerin güvenilir endeksleri ölçülsün ve yayınlansın. Bu kentin en güvenilir şirketi kimdir? YABELTAŞ ve Hizmet A.Ş. bunların arasında nerededir? Mükemmel hiçbir şirket olamaz. Mükemmele yolculuk olur. Bizim mükemmellik ile ilgili yapılacak birçok olayımız var. Önemli olan gayret sarf etmek ve mücadele vermektir. Sonuç elde edildiği zaman keyif alıyoruz.’’

Özel, ‘’Terleten ve zorlayan hedefleri çok severim’’

‘’Ben her zaman terleten ve zorlayan hedefleri çok severim’’ şeklinde konuşan Özel, ‘Zor işlerin adamıyım. Her iki şirketimizde ‘Arkadaşlarımızla bunu başardık’ demek çok önemli. Ben arkadaşlarımla her iki şirketin yönetim kurulu başkanı olarak kaldığım süre içerisinde hiçbir şekilde ayrım gözetmem. Herkese adil yaklaşarak, sadece kendi şirket çalışanlarımıza değil, bizim şirketlerimizin dışında olan tüm kişilere ve kurumlara karşı saygıyı kusur etmem ve itibarlarını yükseltmeye çalışırım. Yalova’da hiçbir şirket hakkında olumsuz bir yorumum olamaz.

Benden kim destek isterse, hiçbir karşılık beklemeksizin benden çıktığını da asla ifade etmeden kendilerinin düşüncesiymiş gibi katkı vermekten büyük keyif alırım.’’

Özel, ‘’Şirketlerin ve kurumların başarılı olmasını isterim’’

‘’Yalova’daki bütün şirketlerin ve kurumların hepsinin başarılı olmasını isterim. Başarılı kurumların olmuş olduğu kentte yaşamak bir ayrıcalıktır. Kentin yaşam endekslerinin yükselmesini istiyorsak, burası cazibe merkezi olur.

YABELTAŞ ve Hizmet A.Ş. de ana hedefimiz, giderlerimizi düşürmek, cirolarımızı artırmak, hizmet kalitesini yükseltmek. Şirketlerimizi de kurumsallık kulvarına aldık. Örneğin, KVK kanun ile ilgili tüm prosedürler uygulamaya alındı.

Şirketlerimiz veriler ve hedeflere göre yönetilmeye başladı. Farkı zamanla görülecek.’’

Özel, ‘‘İşletmelerin değişime ihtiyacı var’’

‘’Şirketlerimiz bünyesinde ki işletmelerin, tamamen 180 derece değişime ihtiyacı var. Özellikle markalaşma ile ilgili ‘marka kurum’ ya da ‘marka şehir’ nasıl yaratılır bunlarla alakalı eğitimli ve bilgili insanlarız.

Yalova’da marka konusunda katkı verecek, markalaşmada önümüzü açacak firmalarla görüşüyoruz.

Bu firmalar, yerel bazda Yalova’daki firmalardır. ‘Bunlardan marka mı olur’ denilebilecek başarı hikayeleri olanlar var.

Nokta atışını iyi yapmamız lazım. Ben de YABELTAŞ ve Hizmet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak, fotoğrafı netleştirmeye çalışıyorum.’’

Özel, ‘’Yürüyen Köşk’e Karamürsel’den, Orhangazi’den geliyorlar’’

‘’Yalova’nın karşısında, İstanbul gibi dünyanın müthiş bir şehri var. Bu şehre bu kadar yakın olan kentimizin başaramayacağı herhangi bir şey olduğuna asla inanmıyorum.

Bugün İstanbul’a gidip, gezip, baktığınızda, edineceğimiz çok şeyler var. YABELTAŞ ve Hizmet A.Ş. de iyi bir yolda olduğumuzu görüyorum. Her iki şirkette büyük değişiklikler yapıyoruz. Müşteri portföyümüz, halkımız öğrendikçe artmaya başladı. Eminim bu Pandemi azalmaya başlayınca, (insanların ister istemez çekinceleri oluyor.)

Yürüyen Köşk’e ziyaretler daha da artacak. Yürüyen Köşk’ü ziyarete gelenler daha mutlu olacak. Yalova’nın güzel kafeteryaları var. Buraya yakın çevrelerden de farklı insanlar gelmeye başladı. Karamürsel’den, Orhangazi’den Yürüyen Köşk’e geliyorlar.

Benim arzum ve isteğim, Yalova’nın nüfusu kadar bir ziyaretçi bir yıl içinde Yürüyen Köşk’e gelsin. Yürüyen Köşk’ün daha çok tanıtıma ihtiyacı var.’’

Özel, ‘’Pazaryerinde de çok güzel iyileştirmeler yaptık’’

‘’Yalova, bölgenin en iyi açık ve kapalı pazar yerlerine sahip. Pazaryerinde de çok güzel iyileştirmeler yaptık. Tabi ki Yalova Belediyesi’nin tüm birimleri ve Başkanvekili Mustafa Tutuk’un büyük destekleri oluyor. Ben ne talepte bulunuyorsam, bu taleplerin yerine getirilmesinde bütün imkanları seferber ediliyor. Pazaryerini daha bir marka yer haline getirmek istiyoruz.’’

Özel, ‘’Tatil Park’ta da güzel çalışmalarımız var’’

‘’Tatil Park’ta da güzel çalışmalarımız var. Çalışanlar, olan biten her şeyi görüyorlar. Bizim yönetimimizdeki gayretimizi, çabalarımızı, aldığımız sonuçları mutlaka kamuoyu ile paylaşıyorlar.

Personelimin bana, göreve başladığım dönemde ki yaklaşımları ile şu an ki yaklaşımları arasında farkı görüyorum.

Saygılarını, sevgilerini net görebiliyorum. Onlar da çalıştığımızı görüyor. Beden dillerinden bile anlaşılıyor memnuniyetleri. Bizim hayatımız, bunları okumakla geçti. Neticede yapacağımız her türlü olumlu çalışma, Yalova’ya bu kentte yaşayan her bireye bir artı getirir.’’  

Özel, “Tatil Park’ı Yalova’nın önemli bir markası yapacağız’’

‘’Tatil Park’ı Yalova’nın önemli bir markası yapmak için de düşüncelerimiz ve projelerimiz var. Özellikle Tatil Park’ın her 5 yılda bir TİGEM ile YABELTAŞ arasında yapılan kiralama sözleşmesi var. Bunun 5 yıl değil daha uzun süreli 10 yıl 15 yıl gibi uzun soluklu yapılmasını arzuluyorum. Yılın 12 ayı buraya turist çekmek mümkün. Kış aylarında da, insanların Tatil Park’ta kafasını dinleyip konaklayabileceği alanlar var. Tatil Park’ın da sözleşmesi 11 Nisan 2022’de doluyor. Tekrar bu süreyi uzatırken güzel bir proje ile TİGEM’e bunu sunmak, onu da Yalova’ya kazandırmak istiyorum. Burada kişiye ya da kurum bağlı değil, Yalova’nın bir projesi olarak görmemiz lazım.

Tatil Park, maalesef geçmiş yıllardaki verdiği hizmet ile ilgili bir şey söylemiyorum. Benim devralmış olduğum Tatil Park’ın fotoğrafı, Yalova’nın turizmi ile ilgili kendine bir gelecek kurmak isteyen Yalova’ya yakışan bir fotoğraf değildi.’’ Şeklinde konuştu.