CHP İl başkanı Özcan Özel, yaptığı basın açıklamasında, ‘Türkiye’de ve Yalova’da Taksim Gezipark gösterilerinin başlamasıyla birlikte, ülkemizde bilinçli çevre hareketi ülke gündeminde tartışma yaratırken, dünyanın en büyük ve ilk çevrecisi büyük önder Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ü, bu gösterilerle birlikte 5 Haziran Dünya Çevre Gününde hem ülke gündeminde, hem de uluslar arası basında bir kez daha gündeme geldi’dedi.

     Özel, “Yalova’daki Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ü çevre hareketinde dünya çapında örnek gösterildiği bir günde, Yalova’da tam tersi bir durum yaşanmıştır. 2008 Yılında Atatürk’ün Yürüyen Köşk logosuyla kurulan Yalova Üniversitesi Dünya Çevre gününde, Üniversitenin logosundan çıkartılmıştır” dedi

   “Rektör Eruslu Kamuoyunun Sesine Kulak Vermelidir”

      Yalova Üniversite logosundan Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ün logosunun, çıkartılmasına ilişkin kamuoyunun tepkisinin giderek arttığına değinen Özel, “Son bir hafta içersinde Yalova’daki Sivil Toplum Örgütleri, Akademik Meslek Odaları ve hatta Turizmcilerimizin bile haklı tepkisini çekmiştir. Dünyanın en büyük çevrecilik örneğini Dünyaya tanıtması gereken Yalova Üniversitesi tam tersi bir kararla, Yalova’yla örtüşmeyen bir logoyu, bedel ödeyerek kendisine rehber etmiştir. Buradan Yalova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Niyazi Eruslu’ya sesleniyoruz. Yalova halkının benimsemediği, kamuoyunun karşı çıktığı logo’yu, Üniversite logosu yapmaktan vazgeçin. Kamuoyunun taleplerini de göz önüne bulundurarak bu yanlıştan vazgeçip Yalova’nın tek markası olan Yürüyen Köşk’ü yeniden Yalova Üniversitesinin Logosu olarak kullanmaya çağırıyoruz.” diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü.

 

“Yalova’da Protesto Gösterilerinden Olayların Çıkmaması Sevindirici”

“Ayrıca, 1 Haziran’da başlayıp gece gündüz Taksim Gezipark gösterilerinin gerçekleştiği Yalova’da, şiddet olaylarının yaşanmaması sevindiricidir. Bu konuda gerek valiliğin gerek emniyetin, gerekse de protesto gösterilerinde bulunanların demokratik taleplerini hukuksal çerçevede dile getirmelerinden ve şiddete başvurmadan her kesimin gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyoruz”dedi.

 

“Arberotum Arazisine, Rezidans Daireler mi Yapılacak”

         Özel, ‘Arberotum arazisine sadece otel yapılacağı ve istihdam yaratacağı söylenerek kamuoyu oluşturularak satışı gerçekleştirildi. Gelinen süreç de, Yalova’da tartışılan konulardan birisi de Turizm tesisleri yapılacağı söylenilen Arboretum’da planların değişerek, rezidans dairelerin yapılacağı yönündedir. Kamuoyu şimdi merak ediyor ve bizlerde soruyoruz. Ak Parti Yalova İl Başkanlığı’nın Yalova Belediye Meclisi kararına itirazı neticesinde, Mahkeme Arboretum’da 0,80 emsale düşürülmüştü. Sonrasında ne oldu da Ak parti için ne değişti de 1/25,000'lik plan revizyonuyla Arberotum arazisine 2 emsal izni verilmesinin yolu açıldı?’dedi.

 

“Yakup Koçal,padişahlığını mı ilan etti?”

       Özel, ‘Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kendisi bırakın aday adaylığını açıklamayı ‘2023’de kadar Yalova Belediye Başkanı’yım’ açıklamasını yapmıştır. Bu açıklamayla ne partisini, ne Milletvekilini nede Başbakanı ve diğer siyasi partilerin adaylarını da yok sayarak, adete Yalova’da hükümdarlığını, padişahlığını ilan etmiştir. Anlaşılan o ki, Sayın Koçal, 2023 yılına kadar Azrail’le bile sözleşme imzalamıştır. Koçal’a söyleyecek tek bir sözümüz vardır, "Böbürlenme padişahım senden büyük Allah var"dedi.

 

 

“CHP İl Danışma Kurulu 15 Haziran’da Toplanacak’’

        Özel, ‘15 Haziran Cumartesi günü Saat 13.00’te CHP Genel Merkez Yöneticilerimiz, Milletvekillerimizin de katılımıyla CHP İl Danışma Kurulu toplantımız gerçekleşecektir. Toplantımıza İl ve İlçe Başkan ve yöneticileri, belde başkanları, kadın ve Gençlik kolu yöneticilerimiz ile birlikte mahalle temsilcilerimiz katılacak ve yerel seçimlere ilişkin izlenecek politikalar ele alınacaktır’dedi.

 

 

“Partili büyüğümüz Cengiz Koçal’a rahmet diliyoruz”

      Bursa Acıbadem hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan partili, Cengiz Koçal’ın basın toplantımız devam ederken,  hayatını kaybettiğini öğrendik. Yalova Belediye eski başkanlarından Sayın Cengiz Koçal’, hafta sonu Milletvekilimiz Muharrem İnce ile birlikte Hastanede ziyaret etmiş ve kendisiyle de görüşmüştük. Az önce vefat haberini aldığımızda büyük üzüntü duyduk. Kendisine rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

 Haber Foto:Gamze Yüksel