Anadolu Gençlik Deneği yetkilileri “Seccade, Sefertası- Adeviyye Müdafası’’ spotu ile tüm Türkiye’yi 1 Ağustos Perşembe gününün akşamı iftardan sahura kadar sürecek protesto gösterisi için meydanlara davet ediyor.   

      AGD Yalova Şube Başkanı Mustafa Özen yaptığı açıklamada, “Mısır’da yaşanılan darbe süreci halk iradesine müdahale olmaktan çıkmış ve tam bir katliama dönüşmüştür. Birilerinin iddia ettiği gibi bir çatışma ortamı yoktur; bilakis darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız bir halka karşı vahşice bir operasyon yürütülmektedir. General Sisi bir terör örgütünün elebaşı gibi davranmaktadır. Tüm dünyanın gözleri önünde savunmasız masum insanlara gerçek mermilerle ateş emri verilmiştir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. Olup bitenler karşısında ideolojik tavır takınıp katliamı görmezden gelmek ayrı bir insanlık suçudur. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bütün kadrolarımızı ve halkımızı 1 Ağustos Perşembe günü akşamı Osmanlı Parkı  Meydanına çağırıyoruz ve duyarlılık sahibi olan herkese sesleniyoruz. Vicdanınızı, kumanyanızı, seccadenizi, ailenizi ve komşunuzu alarak Osmanlı Parkı Meydanına gelin diyoruz. Perşembe gecesi başta Yalova’da olmak üzere her şehrimizde bir Adevviye Meydanı oluşturalım istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

     Sisi İsrail’in hesabına çalışmaktadır

Mısır’daki darbenin ve katliamın Büyük Ortadoğu Projesini yürütebilmek için Mısır halkının iradesini kırmaya yönelik olduğunu belirten Özen, “Mısır Ordusu maalesef İsrail’in varlığını teminat altına almak için ABD tarafından finanse edilen bir ordudur. Bu işbirlikçi generallerin ve siyasetçilerin Mısır’daki varlık sebebidir. General Sisi Mısır halkının hesabına değil Siyonist İsrail’in hesabına çalışmaktadır. Batı’nın olup bitene ses çıkarmaması Anglosakson-Yahudi zihniyetinin normal bir tavrıdır. Mısır’da olup biteni Batı’ya şikâyet etmenin de reel bir tarafı yoktur. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Pakistan’da, Yemen’de, Sudan’da ya da Somali’de yaşanan sıkıntılar Batı’nın bilgisi dışında değildir. Bizzat İslam coğrafyasındaki kaosun sebebi Batı’dır. Müslümanlar için tek çözüm İslam Birliği’dir’’dedi.

İftardan sahura kadar meydanlardayız

Müdafaası’’ adı verilen programın Perşembe akşamı açık havada iftar etkinliği ile başlayacağını söyleyen Özen, ‘Akşam namazının ardından, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hatimler icra edilecek. Teravih namazı bitiminde Mısır’daki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınacak. Program katılımcı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri konuşmalarının ardında ezgi ve marşlarla devam edecek. Yapılacak duanın ardından teheccüd namazı kılınacak ve program bu şekilde son bulacak’dedi.