Aktif turizm sezonunun başladığı bir dönemde Gezi Park'ı eylemlerindeki görüntülerin Avrupa, İskandinav ülkeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Rusya'dan ve Arap Ülkelerinden gelen turistleri tedirgin ettiğini belirten Özevin, ‘Herkes sağduyulu davranmalı. Türk turizminin, daha fazla darbe almasının önüne geçmek için, eylemlerin bir an önce son bulması gerek’dedi.

    İstanbul Gezi Park'ı eylemleriyle ilgili açıklama yapan Özevin, eylemlerde yaşanan görüntülerin, dünya medyasında geniş yer almasının turizm sektörü için endişe verici olduğunu söyledi.

      Turizmcilerin her sezon başında bir olayla irkilmeye alıştığını belirten Özevin, "Türk turizminin selameti için Gezi Park'ı eylemleri bir an önce son bulmalı. Turistler, tatil yapmada güvenilir olan ülkeleri tercih eder. Turizmde güven kadar ekonomik istikrar da çok önemli. Turizm sektöründe binlerce kişi ekmek yiyor.

Bu insanlar evlerine ekmek götürüyor. Dünya iletişim çağı, İstanbul'da ve Antalya'da olan bir olay Berlin'de, Oslo'da, Moskova'da Paris'te, Londra'da, New York'ta, Amsterdam'da, Brüksel'de Prag'ta, Helsinki'de, Kopenhag Viyana, Lüksemburg ve Roma'da kısa sürede duyulabiliyor. Onu için herkes sağduyulu davranarak Gezi Park'ı eylemlerine son verilmeli.

    Bölge destinasyonumuzda rezervasyon iptali olmadı. Eylemler sürerse yeni rezervasyonlarda sıkıntı olabilir. Onun için herkesin Türkiye'nin dış dünyada imajını zedeleyecek davranışlardan kaçınması gerekiyor." Dedi.