Konuya ilişkin bilgiler veren Özsümer, ‘Fotoğrafından, başlığına ve yazılanlara kadar asılsız haber bunlar.  Bazı basın kuruluşları tarafından yayınlanan ‘Atatürk Müzesi Rezidans oluyor’ başlıklı haber, tamamen alt alta sıralanmış yalanlardan oluşmaktadır.

     Bu arazi; Tarım Bakanlığı’ndan 1986 yılında toplu konut yapılmak üzere kamulaştırılarak, Yalova Belediyesi’ne kazandırılmıştır.

   1996 yılın da alınan meclis kararı ile bu arazi ağaç müzesi olarak planlara işlenip, düzenleme yapılmıştır.

1999 Marmara depreminden çadır kent olarak kullanılmak zorunda kalınan bu arazi ağaç müzesi özelliğini kaybetmiştir.

2007 yıllın da bu arazi önce temalı park ve günübirlik tesis alanı olarak planlara işlenmiş, daha sonra yine aynı yıl içinde alınan meclis kararı ile turizm tesis alanına çevrilmiştir’ dedi.

GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ PLANDA DEĞİŞİKLİK YAPMADIK

          Özsümer, ‘08 Mayıs 2012 tarihli meclis kararı ile mevcut hali veya ifraz edilerek, 5 yıldızlı, kongre turizmine hizmet verecek, Termal ilçemizden sıcak su getirilerek SPA merkezi olacak şekilde turizm tesisi yapılmak şartı ile satılmasına ya da yap işlet devret modeli ile kiralanmasına karar alınmıştır.

   Daha sonra 5 parça olarak ifrazı yapılan bu arazi, satışa çıkmış, 3 firma ya satışı gerçekleşmiştir.

Ayrıca, alınan Yalova Belediye Meclis kararı ile bu alanın hemen karşısında, kuzeyinde bulunan yaklaşık olarak aynı büyüklükteki arazi planlara ağaç müzesi olarak işlenmiş olup, proje çalışmalarına başlanmıştır.

Bu asılsız haberleri servis ettirenler,  önümüzdeki seçimlerde tekrardan aday olma endişesi taşıyanlardır.

Durum böyle iken, kendisine yakın bir ajansa, Yalova temsilcisinin bile haberi olmadan bu asılsız haberi servis yaptıran, fotoğraf olarak da bu arazi ile ilgisi olmayan, Sayın Hayrettin Karaca’ya ait Termal yolundaki ağaç müzesinin resmini koyduran, ‘Atatürk Müzesi rezidans oluyor’ başlığı ile sanki Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenmiş bir müzeyi yıkıp, burayı satarak konuta açıyoruz algısı yaratmaya çalışanların, hangi niyet ile bu haberi yaptırdıklarını iyi biliyoruz.

     O arazi ile ilgili 2007 yılın da yapılan imar planlama çalışmasında, noktasından, virgülüne en ufak bir değişiklik olmamıştır. Yapılan haberde arazinin fotoğraf ile alakası yoktur, orijinal fotoğrafları ekte sunulmuştur.

Yalova’yı çevreyle barışık, 20 milyon nüfuslu Marmara Bölgesi’nin turizm kenti yapma yolunda çalışıyoruz.

Sadece 5 yıldızlı termal otelleri ile değil, şu an 2 tanesini açtığımız, toplamda inşaatları devam eden 6 müzemizle, organik ulaşımla, Yalova’nın çeşitli mahallelerinde yaptığımız ve halen devam eden kent meydanlarımızla yılda 2 milyon turisti misafir etmeye hazırlık yapıyoruz’ dedi.