Başkan Özsümer paylaştığı yazılı metinde; “Yalova Avrasya Giyim İhtisas OSB ile Yalova Gemi İhtisas OSB birleşme teklifi, 11’i AK Parti, 6’sı CHP’li ve 1’ de MHP’den oluşan toplam 18 Üyeli Yalova İl Genel Meclisi'nde; AK Partili ve MHP’li İl Genel Meclis üyelerinin “EVET” oyu ile kabul edilirken, CHP’li 6 üye “RED” edip bu kararın Yalova’ya ihanet olacağını söyledi.

Yalova İl Özel İdaresinin %18 katılım payı ile ortağı olduğu Yalova Avrasya Giyim İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin, Karma OSB olmasına kapı aralama kararına tepkimiz devam edecektir.

Bu karar, Yalova Halkının aklı ile dalga geçmekten başka bir şey değildir. Yalova’nın geleceğine dinamit koymaktır.

Bu karara imza atanlar torunlarına ne söyleyecekler?

Aylardır ayağa pas ile top dolaştıran Meclis, son güne öteledikleri Karma OSB kararını, son dakika golü ile onayladı. Yalova’nın aklıyla, sağlığıyla dalga geçmeyin.

Şartlı Meclis kararı olmaz. İki İhtisas OSB birleşirse, 'bizim payımız ne olacak?' diye Meclis kararı alamazsınız! Neye göre ortak oldunuz? Ortaklığınızın bulunmadığı bir OSB’ de nasıl pay sahibi oluyorsunuz?''

 “Yetkiniz yok, karar aldınız!”

Yetkinin Bakanlıkta olduğu bir konuyu, hangi kanuna dayanarak gündeme aldınız?

NACE kodlarına göre gelecek olan sektörleri biz belirleyeceğiz demişler de, Karma OSB hayata geçtiğinde hisseniz kalmayacak. Zaten bu kodlamaya göre birleştirmek istediğiniz OSB'den bir olan Gemicilik sektörü NACE’ye göre tehlikeli sınıfta. Kapısının önünden geçemeyeceksiniz! “EVET” ile % 12’lik paya, Yalova’nın kapılarını kirli sanayiye açamazsanız. OSB’ler faaliyete girdikten sonra ne Yalova İl Özel İdare, ne de Ticaret Odaları kalmayacak.

Onların hisseleri sembolik olup, sadece kuruluş aşamasında vardır.

“Kapısından giremeyecekler, farkında değiller...”

''Yalova İl Genel Meclisinin iki OSB’den bir tanesinde %18 hissesi varken ve bu hisse kuruluş aşamasının ötesine geçmeyecekken, ayrıca diğer OSB’de hissesi olmamasına rağmen, birleşme halinde %12’lik bir hisse almak şartıyla razıyız demeleri hukuka aykırıdır.

Bu kararla, Yalova adına Karma OSB’nin önünü açma çabaları yargıdan dönecektir.

Bir Yalovalı olarak, bu Meclis kararını yargıya taşımak, görevim olacaktır.” Açıklamasında bulundu.