Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, ‘Yalova’nın Turizm Rotalarının Belirlenmesi’ Projesi ile ilgili yazılı açıklamalarda bulundu.

    Tali, “Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan Yalova’nın Turizm Rotalarının Belirlenmesi adlı proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul görmüş, onaylanmıştır.

     Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 Stratejisi’nde belirtilen tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması;

Mekân ve yaşam kalitesinin artırılması, etkin tanıtım politikalarıyla bölgenin markalaştırılması; Bölgeye gelen turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak turizm sezonunun genişletilmesi ve bu suretle bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesi için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile  “Paket Tur” çalışması yürütüldü.

15 Mart 2019 tarihinde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Kocaeli’ndeki merkez ofisinde imza töreni ile birlikte lansmanı yapılmış, ihalesi kamuoyuna duyurulmuştur. Projenin amacı, turizm faaliyetlerini kıyı, deniz, turizmin ötesine taşıma, alternatif turizm türlerini geliştirerek turizm faaliyetlerini 12 aya yayma, Yalova’mızı sahip olduğu farklı değerleri ile tanıtmak.

    Yalova özelindeki turizm destinasyon rotalarımızın belirlenmesi, veri tabanının oluşturulması, İlimize günübirlik, iki günlük ve üç günlük paket turların hazırlanması amacı ile konusunda uzman bir firma tarafından tanıtım broşürü, katalog vs. hazırlanması ve (Paket Tur) materyallerinin ilgili firmalara ve seyahat acentelerinin istifadelerine sunmak ve Yalova’nın turizm gelirlerini artırarak istihdam sağlanmasını ve turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.