Dünya Gıda Gününün, kimseyi geride bırakmadan, daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam için daha verimli, kapsayıcı, dayanıklı ve sürdürülebilir tarım- gıda sistemlerine dönüşümün desteklenmesi gerektiği konusunda farkındalığı artıracağını kaydeden Parıldar, “Tarım-gıda sistemlerimizin herkesin yeterince uygun fiyatlı, besleyici ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak için sektörler arasında eylem çağrısında bulunacak” dedi.

“Dünyada yaklaşık dokuz kişiden biri açlıkla mücadele ediyor”

820 milyondan fazla insanın -dünyada yaklaşık dokuz kişiden birinin- açlıkla mücadele ettiğini hatırlatan Suat Parıldar, “Günümüzde gıda güvenliği sadece bir miktar meselesi değil, aynı zamanda bir kalite sorunudur. Dünya çapında hastalık ve ölümlere sebep olan sağlıksız beslenme, çok önemli bir risk faktörü haline geldi. 'Açlığa Son' amacına ulaşmak yalnızca açlıkla mücadele eden insanları beslemek değil, insanların yeterli çeşitlilikte, güvenilir ve besleyici gıdalarla beslenmesini sağlamak ve aynı zamanda hayatımızın temeli olan kaynaklarımızın da sağlığını korumak demektir. 1945'ten beri Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün kuruluşunu anmak amacıyla 16 Ekim Dünya Gıda Günü olarak kutlanır tüm bu sorunları dile getirmek, farkındalığı arttırmak ve harekete geçmeyi teşvik etmek için vesiledir” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

“Birlikte hareket ederek açlığa son vermeliyiz!”

%100 beslenme ve ‘Açlığa Son’ kampanyasının amacına ulaşması için yalnızca açlıkla mücadele eden insanları beslemek değil, insanların yeterli çeşitlilikte, güvenilir ve besleyici gıdalarla beslenmesini sağlamak ve gezegenin sağlığını korumak gerektiğini belirten İl Müdürü Parıldar, “Dünya Gıda Günü her yıl, ilgili tüm sektörleri 'Açlığa Son' vermek üzere harekete geçmeye çağırır. Sürdürülebilir bir şekilde üretilen besleyici gıdaları daha fazla tercih ederek üretileni etkilemeli ve aynı zamanda her şeyden önce gıda kaybını ve israfını azaltarak günlük faaliyetlerimizde daha sürdürülebilir olmalıyız.

Ayrıca, sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzının önemi hakkında farkındalık yaratmalıyız. İklim değişikliğini, çevresel bozulmayı azaltma çabaları ve aynı zamanda refahımız buna bağlı. Kararlı bir değişimi destekleyecek bir gıda eylemini harekete geçirmeliyiz. Sağlıklı beslenme ile açlığa son verilmiş bir dünya temennisiyle Dünya Gıda Gününüzü kutluyorum" açıklamasında bulundu.