Parıldar, vatandaşları bilgilendirdi

Gıda Kontrol ekipleri sektörel bazlı kontrollerinin ilk gününde il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim işletmelerine yaptığı denetimlerle başladı. İlk günkü denetime İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı ile birlikte katıldı.

Suat Parıldar gıda denetim ekipleriyle birlikte katıldığı denetimde gıda üretim ve satış işletmesinin bütün bölümlerini titizlikle kontrol ederken, işletme yetkilileriyle kurallar konusunda görüş alışverişinde bulundu. İşletmede alış-veriş yapan vatandaşlarla da sohbet eden İl Müdürü Parıldar, vatandaşlardan gıdaların son tüketim tarihlerine dikkat etmeleri, karşılaştıkları olumsuzlukları ALO 174 gıda hattına bildirmeleri ve en büyük denetçinin kendileri olduğu konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Parıldar, “Bizler gereğini hemen yerine getiririz”

28 Ekim tarihine kadar sürecek kontrollerde 5996 sayılı Kanun kapsamında gıda ve yem güvenilirliğini gözeterek tüketiciyi ve halk sağlığını koruyucu tedbirleri almak amacıyla gıda işletmelerinin teknik ve hijyenik koşulları, hammaddeden son ürüne kadar gıda güvenliğini etkileyen tüm alt parametreler denetlenecek. Yapılan denetimler sonucunda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara mevzuat kapsamında yaptırımlar uygulanacak.

Suat Parıldar konuyla ilgili tüketicilere çağrıda bulunarak; “Tüketicilerimiz gıda satın alırken öncelikle etiketli ürünleri tercih ederek ambalaj üzerinde bulunan bilgilere (özellikle son tüketim tarihlerine) dikkat etmeli ve soğuk muhafazası önem taşıyan et, tavuk ve süt gibi hassas ürünlerin saklama koşullarına özen göstermelidir.

Tüketicilerimizin alışveriş yaparken mevzuata uygun olmayan ürünlerle karşılaştıklarında Alo 174 Gıda İhbar Hattını aramaları halinde bizler de gereğini hemen yerine getiririz” dedi.

Denetimler habersiz yapılıyor

Önceden haber vermeden yapılacak denetimlerde ürün gruplarında görülen riskler değerlendirilerek, yıl içindeki ve geçmiş yıllardaki veriler karşılaştırılarak bir sonraki yılın denetim ve numune alma planı şekillendirilecek.

 "Sektörel Bazlı" gıda denetimlerine hafta boyunca diğer sektör gruplarında da devam edilecek.