Suat Parıldar yayınladığı mesajda 115 ülkenin ortak sunuculuğunda, 20 Aralık 2017 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edilen karar tasarısı ile 20 Mayıs tarihinin “Dünya Arı Günü olarak ilan edilmesi sebebiyle, ülkemizde de Dünya Arı Günü kutlamalarının yapıldığını ifade ederek, “Geçen yıl anaokullarında eğitim sunuları şeklinde yapmış olduğumuz Dünya Arı Günü programımız, Bu yıl Covid-19 salgını nedeni ile ertelendiğinden, arıların önemine dikkat çekmek amacı ile İl Müdürlüğümüzün önderliğinde ve arıcılarımızın da katılımıyla görsel bir çalışma hazırlandı.

Dünya’daki gıdaların %90’ı 82 çeşit bitkiden elde edilmektedir ve bu bitkilerin %80’i arılar tarafından döllenmeye muhtaçtır.

130 bin farklı bitki türü için olmazsa olmaz olan arıların önemi burada ortaya çıkmaktadır. Ekolojik sistem değiştirilmemesi gereken bir bütündür. Bu döngüde en ufak bir değişim geri dönülmez bir sonuca neden olabilmektedir.

Kendi küçük ama dünyamız için büyük bir öneme sahip olan olduğunun farkına varalım ve onları yaşatmaya çalışalım. UNUTMAYIN ARI VARSA HAYAT VAR…

Bu vesileyle başta Yalova’daki arıcılarımız olmak üzere tüm arıcılarımızın Dünya Arı Günü’nü kutluyor, bereketli bir bal sezonu diliyorum” dedi.