Yalova Belediye mescidi yenilendi

Günün ilk programında mescit vardı. Yalova Belediye Mescidi’nin yenilenmesini sağlayan Başkan Vefa Salman incelemede bulundu.Yalova Belediye Mescidi yapılan bir haftalık çalışmayla daha kolay ulaşılabilir bir noktada daha kalabalık bir cemaatin aynı anda kullanabileceği şekilde dizayn edildi. Belediye personelinin kullandığı mescidin halısı ve duvar motifleri yenilendi. Rahle ve ayakta namaz kılamayacaklar için tabureler konuldu.

Paşakent Taziye Evi açılışına yağmura rağmen büyük ilgi

Günün ikinci programı ise Paşekent’te hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Paşakent Taziye Evi’nin açılışı oldu.Yapılan açılışa Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP İl Başkanı Özcan Özel,YTSO Başkanı Tahsin Becan, belediye başkan yardımcıları Halit Güleç, Jülide Güner ve Naim Ardıç, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

 

Salman: Merkez Mezarlığımızda daha donanımlı bir Gasilhane yaptık

Başkan Salman açılışta yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi; “Burada emeği geçen çok insan var. Başta Belediye Başkan Yardımcımız Jülide Güner, Mezarlık Müdürümüz Mustafa Kır ve mezarlık çalışanlarımız olmak üzere birçok hayırsever Yalovalı da burada yapılanlara sahip çıktı. Merkez Mezarlığımızda ve Paşakent Mezarlığına olan katkılarımız devam ediyor. Biliyorsunuz Sadece burada taziye evi yapmadık Şehir Mezarlığı’nda da yeni bir gasilhane yaptık. Teknik özellikleri yüksek daha donanımlı gasilhanemizde kadın ve erkek için ayrı bölümler bulunuyor” dedi.

Başkan Salman, “Hizmetlerimiz artarak devam edecek”

Salman, “Zaman el verdiği sürece, bütçemiz el verdiği sürece, seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi hizmetlerimiz artarak devam edecek. Yalova’nın kalitesini, katma değerini, modern ve çağdaş bir kent olması yönünde üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz”

Başkan Salman, her gün bir temel atma töreni ya da bir projenin açılışının olacağını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; “13 Mahalle 77 Proje ile çalışmalarımızın açılış ve temel atma programlarına bu hafta itibari ile başladık. Her gün bir projemiz her gün bir temel atma törenimiz 77 proje bitene kadar devam edecek. ‘Birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz’ bu slogan ile yola çıktık ve çizgimizi hiç değiştirmedik. Bundan sonra da değiştirmeyeceğim. Her hemşehrim benim müfettişim, benim denetçimdir. Nerde ne eksiklik görürseniz, beni uyarmaktan, bana söylemekten çekinmeyin. Bana her daim ulaşabileceğiniz şekilde telefonum 24 saat açıktır. Şeffaf Oda uygulamamızda da yüz yüze olsun görüşme imkanınız bulunuyor. Bu kenti el birliğiyle Türkiye’nin örnek kenti yapma hedefimizden asla ödün vermeyeceğiz” dedi.

Salman, emeği geçen hayırseverlere plaket verdi

Konuşmanın ardından taziye evinin yapımında katkı sağlayan vatandaşlarımıza Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,plaketlerini takdim etti. Plaket alan hayırsever vatandaşlarımız başta Ersen Kızılkaya olmak üzere; Abdullah Evci, HannanÖngü, Selahaddin Melekoğlu, Nail Evci, Burhan Çingay, Gökhan Şenboyar, Murat Yakut ve Mustafa Karakaş oldu.

Kahraman Yaman’dan Hayır Duası

Plaket takdiminin ardından Yalova İl Müftü Vekili Kahraman Yaman açılış öncesi hayır duası okudu.Paşakent Taziye Evi’nin açılışını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP İl Başkanı Özcan Özel, YTSO Başkanı Tahsin Becan ve Ersen Kızılkaya beraber yaptı.Program, açılışa gelen misafirler için yemek ikramında bulunulmasıyla son buldu. 

Yabancılar Mezarlığı açıldı

Günün üçüncü programı ise sayıları ilimizde sürekli artan gayrimüslimler için planlanan Yabancılar Mezarlığı’nın açılışı oldu. Yalova Işık Kilisesi Ruhani Önderi Michael R. Feulner, mezarlığın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek “Topluluğumuza göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve desteğinize şükranlarımı sunuyorum” dedi. Ardından Başkan Vefa Salman, Başkan Yardımcısı Jülide Güner ve Yalova Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Mustafa Kır’a plaketlerini takdim etti.