Yalova Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Yabeltaş ve Hizmet A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Fatih Tanverdi ve Yalova Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu da katıldı. Başkan Salman gerçekleştirilen toplantıda yeni açılacak olan kapalı pazaryerinde önceliğin Dere Mahallesinde kurulmakta olan pazaryerinde faaliyet gösteren esnafın olacağını ve kesinlikle devir hakkı olmayacağını söyledi.

‘Nisan Ayı İçerisinde Açacağız’

Nisan ayı içerisinde Adnan Menderes Mahallesinde tamamlanma aşamasına gelen kentimizin 2. Kapalı Pazaryerini hizmete açacaklarını belirten Başkan Salman; “Ülkemizin ekonomik şartları ortada ve son 3 ayda koşullar daha da ağırlaştı. Ben esnaf bir aileden gelen ve esnaflık yapmış bir kişi olarak bunu en iyi bilenlerdenim. Halkımızın ve sizlerin yakından takip ettiği ve tamamlanma aşamasına gelen Adnan Menderes Mahallemizde bulunan kapalı Pazar yerini Nisan ayı içerisinde hizmete açacağız. Keşke Gaziosmanpaşa Mahallemizde de uygun yer bulabilsek oraya da bir kapalı pazaryeri yaparak hem sizin hem de vatandaşlarımızın rahat koşullarda hizmet vermesini sağlasak. Bu konuda araştırmalarımız sürüyor ve bunu bilmenizi istiyorum” dedi.

‘Çıkan Dedikodulara Kulak Asmayın’

Çıkan dedikodulara kulak asılmamasını söyleyen Başkan Salman; “Son günlerde benim kulağıma dedikodu ve söylentiler gelmekte ve bu yüzden sizlerin huzurunda hem oda başkanımız hem de şirket müdürümüzle bir toplantı yapmak gereği duydum. Beni yakinen tanıma fırsatı buldunuz 4 yıllık süreç içinde. Babam gelse, babamın oğlu gelse hak konusunda kesinlikle tanımayan bir kişiliğe sahip biriyim. Haksızlığa ise sonuna kadar karşı olan bir yapıya sahibim. Kimseye haksızlık yapılmasını istemem ve adaletli bir adamım. Şimdiye kadar çok kişi gelip gitti ve yer istedi. Ama şunu bilmenizi isterim ki bir Allah’ın kuluna yeni pazaryeri için söz vermedim. Pazarcı esnafımıza şunu söylemek istiyorum. Ne Oda Başkanının ne de Şirket Müdürümüzün de bu konuda kesinlikle söz verme yetkisi yoktur” dedi.

‘Kura Yöntemiyle Yer Belirlenmesi Uygun Olur’

Kura yöntemiyle yer belirlemesinin uygun olacağını söyleyen Başkan Salman; “Yeni yere geçerken izleyeceğimiz yöntem kesinlikle şu olacak. Siz kendi odanız önderliğinde bir heyet oluşturun. Kimsenin kafasında soru işareti oluşmasın noter huzurunda yapıalacak kura yöntemiyle yer dağılımını gerçekleştireceğiz. Tabi bunları yaparken ise şunu belirtmeden geçmek istemiyorum. Mevcut pazaryerimizde son 3 yıldır yer açmayanın hak sahibi olmayanın yeni açılacak olan pazar yerinde kesinlikle öncelik hakkı olmayacak”

‘Orası Rant Kapısı Değil’

Yeri aldıktan sonra kesinlikle devir hakkı olmayacağını belirten Başkan Salman; “İçinizde belki 10 metre hakkı olan var ama 5 metre yer kullanmaktadır. Ya da tezgâhını büyütmek isteyen ve ihtiyacı olan vardır. Böyle durumlarda yer almak isteyenler yerini aldıktan sonradevire kesinlikle izin verilmeyecek. Orası rant kapısı değil, orası ekmek kapısıdır. Bizim size olan yükümlülüğümüz insanların yaptığı işten evine ekmek götürmesini sağlamaktır. Pazarın içinde bir tane kafeterya ve birde çay ocağı olacak. Burayı ise belediyemiz bünyesinde olan şirketimiz işletecektir bunu da net ve açık şekilde bilmenizi istiyorum” dedi.