Amcaoğlu; “ Türkiye, KKTC’nin alt yapı çalışmalarına büyük destek veriyor, 2 ülke arasındaki ilişkilerin bireysel düzeyde de derinleşmesinden memnuniyet duyuyorum. Anavatan ile ilişkiler içerisinde olmamızın olumlu sonuçlarını da görüyoruz. Sorunlarımızı Anavatan Türkiye’nin desteği ile aşıyoruz.” Dedi. Asrın projesiyle gelecek suyun tarımın gelişmesine sağlayacağı katkıya işaret eden Amcaoğlu; “ Proje ile KKTC’nin ekonomik yapısının gelişeceği bir gerçektir.” Dedi.
Bakan Amcaoğlu, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC’nin tarım ve hayvancılık sektörünün gelişeceği yönünde verdiği mesajın yavaş yavaş hayat bulmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ekonomik program üzerinde yapılan çalışmalara da değinen Amcaoğlu; “ Paketler hazır geliyor” şeklindeki söylemlerin artık sona ereceğini belirtti.
Amcaoğlu; “İlk kez kendi ekonomik programımızı yapma fırsatı bulduk. Kendi ekonomik yapımıza uygun çalışmalarda bulunuyoruz. Anavatan;’ın göstermiş olduğu destek ve hassasiyet bizi memnun ediyor” dedi.
MUSTAFA PEHLİVAN’IN İKİNCİ DURAĞI MALİYE BAKANLIĞI OLDU
Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı ziyaret eden Mustafa Pehlivan, KKTC Bakanı tarafından mutlulukla karşılandı. Tatar; “KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güzel noktalara götürmek gerekiyor. ”dedi.
KKTC’ye uygulanan haksız ambargolara işaret eden Tatar, imkanları kullanarak ülkeyi daha da tanıtmak gerektiğini söyledi. Tarım Bakanı Amcaoğlu gibi Ersin Tatar da asrın projesine değinerek; Cumartesi günü Anamur’da ilk boru döşemesi yapılacak. Başbakan İrsen Küçük ve bazı bakanlarımız da orada olacaklar. “dedi.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan; “ Böylesine büyük projelerle iki ülke arasındaki ilişkilerimiz daha da ilerleyecek ve pekişecek. Herkes görecek ki iki ülke daha da iyi yerlere gelecek. Türkiye’den gelecek su ile ülkede su sıkıntısı da yaşanmayacak, böylece komşularla olan sıkıntılarda halledilecek. Kıbrıs’ın çehresi değişecektir. “ dedi.