Mustafa Pehlivan, sorunları birinci ellerden dinleyerek yerel yönetim mihenk taşı olan muhtarlara söz hakkı verdi. 
Muhtarlar kendi mahallelerindeki sıkıntıları anlatarak, vatandaşların sorunlarını ilettiler. İletilen sorunlar arasında alt yapı sorunlarının yanı sıra ilgisizlikten şikâyet ettiler. Önceki dönemlerde daha disiplinli ve daha hızlı hizmet aldıklarını belirten muhtarlar bu adımların bu sıralarda atılmadığını belirtti. 
 Pehlivan; “AK Parti hükümeti Türkiye’ye bambaşka bir yönetim modeli getirdi. Yerinden yönetim modelini sunarak bireylerin sıkıntılarını doğrudan belirttikleri ve daha hızlı hizmet ederek sıkıntıların hemen çözüldüğü bir sistem sundu. Bunu en iyi yapan da AK Parti Belediyeleri oldu. Bunun ispatını yapmamız bile gerekmiyor. Türkiye’nin dört bir yanına yapılanlar ortada, dünyanın gözü Türkiye’de. Yalova için de aynı konular geçerli. Muhtarlarımız bu sistemin en önemli parçası, onları dinlemeyeceğiz de kimi dinleyeceğiz. Onları dinlediğimiz sürece, Yalova daha ileriye gidecek. Yalova’nın geleceğinin ne kadar parlak olduğunu herkes biliyor. Biz de bu geleceği karartmamak için önce belediye başkanlarımızı, şimdi de muhtarlarımızı dinliyoruz. Bunlar daha başlangıç. Her şey yeni başlıyor” dedi.
Toplantının yoğun katılımda olması da muhtarların sıkıntılarının fazlalığını ve AK Parti Yalova İl Teşkilatı’nın bu konuya önem verdiğini gösterdi.