Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, Berat Kandilini kutladı.

    Pehlivan, ‘Berat Kandili üç aylar içinde yer alan mübarek gecelerimizden birisidir. Berat kelimesi borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Allah katında berat etmek ve temize çıkma, Allah’ın affına ve rahmetine kavuşma anlamını taşıması ile bu gece daha da anlamlı hale gelmektedir. 

Cenabı-ı Hak'ın rahmetinin tüm kainatı kapsadığı, bağışlayıcı ve esirgeyici olması ile biz insanlığa her zaman kurtuluşa ermede vesileleri önümüze koyarak adeta müjdelemektedir. Bu geceler, kandiller rahmet iklimi Ramazan ayının habercisidir. Bir olabilmenin, kardeş olabilmenin, merhametin ve dostluğun içinde barındırdığı bu geceler tüm yeryüzünde barışın ve hoşgörünün temelini atmaktadır.

Cenabı-I Hak  bu gecede kendisinden af dileyenleri affedeceğini, yapılan tüm içten duaları kabul edeceği müjdesini verdiği  gecenin feyz ve bereketinin tüm insanlığı kapsadığı düşünüldüğünde, kandil gecelerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlamaktayız. Kendi kendimizi hesaba çekmenin vesilesiyle gündelik hayatımızdan bir an olsun çıkarak, düşünerek ve tefekkür ederek bu günler, geceler geçirildiğinde görülecektir ki insani duygular ön plana geçecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Yalovalı hemşerilerimin Berat Kandilini kutlar, bu gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak dualarınızın kabulünü Yüce Allah'tan niyaz ederim’dedi.