Yapılan açıklamaları, Yalova kamuoyu’nun ibret ve dehşetle izlediğini söyleyen Pehlivan, ‘ Her konuşmasında hakareti, saygısızlığı, çamur atmayı alışkanlık haline getiren Milletvekili Muharrem İnce yeni bir meziyet daha edinerek ‘niyet okuyuculuğuna başlamıştır’.
Özellikle Yalova Belediye Başkanı Sayın Yakup Koçal’ın AK Parti’ye geçişinden sonra CHP’lileri (Muharrem İnce’yi – il başkanını) bir telaş sardı. Her gün belediye başkanımıza ve partimize sataşmayı, hakaret etmeyi siyaset yapmak olarak görüyorlarsa daha çok yerlerinde sayarlar! Millete söyleyecek sözü olmayanlar ve milletin kararına saygı duymayanlar, aziz milletimizden asla vize alamayacaklardır’ dedi.
   Pehlivan, ‘ Sayın Koçal, 2009 seçimlerinde değerli Yalovalıların hür iradesi ile belediye başkanı seçilmiştir. 4 yıldır da Yalova halkına hizmet etmektedir. Şimdi ise hür iradesi ile verdiği kararla AK Parti’ye geçmiştir. Sayın başkanın hizmetlerini eleştirebilirsiniz, varsa yanlışlarını söyleyebilirsiniz ancak niye AK Parti’ye geçti, bu geçişin altında neler var, Muharrem İnce’nin önünü mü kesecek gibi söylemler traji komiktir.
CHP Milletvekili Muharrem İnce kendisini bundan sonra da garantiye almak, değişmez ve bulunmaz özelliğini korumak için bu konuyu kendine önemli bir malzeme yapmıştır. CHP’de demokrasinin önünü tıkayan bu gidişle kimseye siyaset yapma, Milletvekili olma imkânı vermeyen İnce, adeta ‘ey CHP’liler beni sevenler-sevmeyenler beni bırakmayın, bana sahip çıkın, bu AK Partililer beni yıkmak için sürekli büyüyorlar. Esas niyetleri belediyeyi almak değil, iki Milletvekilliğini almak! Siz bana şimdiden sahip çıkın, yoksa bırakın belediyeyi benim durumum da tehlikeye giriyor’ diye adeta feryat ediyor. Daha şimdiden ‘CHP’nin Milletvekili adayı benim, kimse umutlanmasın, bir de Yalova’ya sözümden çıkmayan bir belediye başkan adayı bulurum ve ülkeye hizmete devam ederim!’ demeye başladı.
Tabii bu arada partimize de bir takım itham ve iftiralarda bulunuyor, niyet okuyor adeta! Belediye başkanı ile il başkanını anlaştı Milletvekili Temel Coşkun’u yiyecekler şeklinde fütursuzca laflarla aklınca AK Parti’yi karıştırmaya çalışıyor. Sık sık AK Parti her dönem Milletvekilinin değiştiğini ancak kendisinin hiç değişmediğini ve değişmeyeceğini söylüyor!
Milletvekilimiz Sayın Coşkun, canla-başla çalışan halkımızın gönlüne giren, Yalovalıların sevgisini kazanan bir siyasetçi bir buçuk (1,5) yılda Yalova’ya yaptığı hizmetler ortada! Biz Milletvekilimizle beraber Yalova’ya hizmet edeceğiz. AK Parti’de kirli oyunlar olmaz. Onların olduğu yerler bellidir. Ne ben il başkanı olarak ne belediye başkanımız herhangi bir yanlışın ve oyunun içinde olmayız. Milletvekili İnce’nin söyledikleri bir iftiradır, şiddetle kınıyoruz’ dedi.
    Pehlivan, ‘Sayın İnce 15 yıldır Milletvekilisiniz, Allah aşkına bir tek yaptığınız işi, Yalova’ya hizmetinizi söyleyin! Onun için bizi birbirimize düşürmek isteyebilirsiniz ama bunlar tutmaz. Partimiz de milletimiz de kendisine hizmet edenlere asla vefasızlık etmez!
   Biz, Milletvekilimiz ve belediye başkanımız ile Yalova’ya hizmete hızla devam edeceğiz. Partimiz için kullandığı devşirme ifadesi CHP’ye ve Muharrem İnce’ye daha iyi yakışıyor. AK Parti milletin partisidir ve milleti kucaklamaktadır. Dünle-bugünü birleştiren, geçmişini unutmayan bu milletin değerlerini önemseyen bir partidir. Ve her seçimde milletin duasını ve desteğini alarak büyümektedir, kuruluşundan bu yana partimize hizmet eden herkes başımızın tacıdır ve onlarla beraberliğimiz devam etmektedir. CHP kendi küskünlerine ve geçmişine baksın.
Fakat Muharrem İnce’ler olduğu sürece de CHP yerinde saymaya devam edecektir. Onlar için en kutsal görev, muhalefet görevi olacaktır. Ama bu gidişle onu da kaybedebilirler. Belediye başkanımız Yakup Koçal Muharrem İnce’yi Yalova’ya hizmet etmek için adaylığa davet etti. Bizde tavsiye ediyoruz ki Muharrem İnce’ye, “açıklayın adaylığınızı bir an önce, AK Parti’den kimin aday olmasını düşünmeyin, siz çıkın meydana ve aday olun. Öyle Büyükşehirlere falan sulanmayın, oralardan size ekmek çıkmaz. Hem bu şekilde CHP’lilerin önü açılmış olur, siz de çok geziyor, yoruluyorsunuz, böylece biraz dinlenmiş olursunuz’ Dedi.
     AK Parti büyüdükçe, milletin kazandığını söyleyen Pehlivan, ‘Biz kazandıkça, muhalefet kaybediyor. İnce, üslubunu ve seviyesini iyice bozuyor. Muharrem İnce’nin kullandığı seviyesiz sözleri kendisine aynen iade ediyoruz. AK Parti milletimizi kucaklamaya devam ediyor ve devam edecek, Yalova’mıza ve ülkemize hizmet borcumuz var. Bu borcu güçlenerek, bütünleşerek daha iyi ödeyeceğiz.
İnşallah Yalova’daki bu gelişmelerin farkını ve hizmeti halkımız görecektir. Birilerinin hesabı bozulmuş olabilir, birilerinin siyasi geleceği tehlikeye girmiş olabilir. Bizim derdimiz millete hizmettir. Bu yolda her türlü gayreti ve çabayı göstermeye devam edeceğiz.’dedi.