Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, zor koşullar altında görevlerini sürdüren gazetecilerin, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü’ kutladı.
      Yalova Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında, yerel basının sorunlarını çözüm bulmaya çalıştıklarını söyleyen Polat, ‘1961 yılında gazetecilerin, haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla başlattıkları mücadelenin 52. yıl dönümü olan '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü’ kutlamaktayız. Kamuoyuna bilgi akışını doğru ve tarafsız bir şekilde yapan aynı zamanda kamuoyu da oluşturabilen son derece önemli bu mesleğin mensuplarının ne denli zor şartlar altında çalıştığı da açıktır. Gazeteciler, kamuoyunu bilgilendirme, yönlendirme ve kamuoyu oluşturmada önemli görevler üstleniyor. Basın sektöründeki sıkıntıları da biliyoruz. Basın çalışanlarının sosyal haklarının korunması, haber alma ve basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılması, doğru, ilkeli, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının benimsenmesi, her koşulda meslek etiğinin gözetilmesi, basın çalışanlarının haklarına sahip çıkılması ve özgür çalışma ortamı sağlanması için Yalova Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulumuzla, çalışmalarımızı daha da güçlendiriyoruz’ dedi. 
Polat, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün, meslektaşlarımızın çok daha az sorunla daha çok mutlu olduğu, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın hak ettiği değeri fazlasıyla gördüğü bir gün olması temennisiyle tüm meslektaşlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum’ dedi.
Haber: Gamze Yüksel