Haber/Abdullah Bozkurt

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kapsamında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 4 Mayıs Salı günü gazeteci, Cemiyet, Dernek ve Federasyon Başkanları ile toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Yalova’dan Ayhan Polat katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ‘3 Mayıs Dünya Gazeteciler Gününü’ kutladıktan sonra, sıra ile gazetecilerin sorunlarını dinledi.

Birçok gazeteci dernek başkanının sonlarının değinildiği toplantıda, Başkan Ayhan Polat, basılı yayıncılıktan dijitale geçişte yayın sahiplerinin büyük sıkıntılar yaşadığına değendi.

Basılı yayınların günümüz teknolojisi göz önüne alındığında, daha yavaş, masraflı ve emeğe dayalı bir yayıncılık olduğunu söyleyen Polat, “Kâğıdı, kalıbı, boyayı, mazotu ithal ederek bu gazete, dergi yayıncılığını sürdürüyoruz. Maddi olarak külfetli, emeği büyük bir kamu görevini yerine getiriyoruz’ dedi. 

Gazetecilik mesleğini icra edecek kişilerde aranılması gereken kriterlere de değinen Başkan Polat, “İnternet gazeteciliğinin 212 Basın Kanunu kapsamına acilen alınması gerekiyor. Türkiye’de, Basın İlan Kurumu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, RTÜK’ün tek çatı altında toplanmasının lazım. Gazetecilik mesleğinin gerçek emekçileri, kayıt dışı yayın yapanların birbirilerinden ayrılmasının zamanı geldi de geçiyor.

Medya mensuplarının sorunları, ancak radikal kararlar alınarak çözüme kavuşur” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Yaklaşık iki saat süren toplantı temenni ve dilekler ile sona erdi.