Mel-Ay Basım Yayın Reklam Ticaret ve Ltd. Şti. bünyesinde yayınlanan Yalova Manşet, Çiftlikköy ve Çınarcık Gazetelerinin İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Metin Dağ’ın kendisi hakkında ‘BİRİLERİ TARAFINDAN NEMALANIYOR’, ‘ONU BİTİRECEĞİM’ şeklindeki iftira karalama ve tehditlerine aşağıdaki sorularla cevap verdi.

 ‘Yaptığın bu iftira ve tehditlerin hesabını Türk Adaletinin duruşma salonlarında vereceksin Metin Dağ’ diyerek sözlerine başlayan Polat; 1995 yılından bu yana medya sektörünün içinde büyük emekler vermiş, bir nevi kamu görevi yapan, 4 dönem (10. Yıl) Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı, 2016 yılından bu yana Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliliği, 2016 da Marmara Gazeteciler Federasyonu Dönemsel Genel Başkanlığı ile 24 yıllık gazetecilik meslek hayatında 100’lerce kişiye aş olan, öğretici olan, bugün 7 yayın ve 8 çalışan personelimle, Yalova ekonomisine istihdam ve katma değer sağlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Sarı Basın Kartı’nı taşıyan bir gazeteciyim.      

Yalova Manşet, Çiftlikköy ve Çınarcık Gazetelerinin satışlarından, gazete ve haber sitelerimde yayınlanan ilanlardan elde ettiğim kazancım hakkında, sağda solda ‘AYHAN POLAT BİRİLERİ TARAFINDAN NEMALANIYOR’ şeklinde karalama ve iftiralara maruz kaldığımı görüyorum.

Çiftlikköy ilçesine 3 dönem (15 yıl) belediye başkanlığı yapmasına karşın, doğru düzgün hizmet edemeyen, ilköğretim okulu muzunu, koltuk sevdalısı, belediye başkanlığı döneminde emlak komisyonculuğu, belediye başkanlığını kaybettikten sonra hayvan bakıcılığı (çoban), nereden kazandığı belli olmayan MİLYONLARCA TL servetin sahibi Metin Dağ, sana 9 tane soruyla, ‘HODRİ MEYDA’ diyorum. Bu sorulara verecek cevabın var mı ?

  1.  Metin Dağ, Ayhan Polat kimden NEMALANIYOR?

Bunu belgeleriyle açıklayamazsan, yalancı, iftiracı olmaz mısın?

  1. 1. derece akrabalarının üzerinde ki malvarlıklarını açıklamaya yüreğin yetiyorsa Yalova ve Çiftlikköy kamuoyuna mal varlığını açıkla…

Kim nerelerden, nasıl NEMALANMIŞ tüm Yalova ve Çiftlikköy bilsin…

  1. 15 yıl görev yaptığın Çiftlikköy Belediye Başkanlığı döneminde aldığın maaşla mı MİLYONLARCA değerinde, arsa, arazi daire, işyeri, altın ve para sahibi oldun?
  2. Çiftlikköy Belediye Başkanlığı yaptığın 15 yıl süresi boyunca, hangi iş adamlarının arazilerinin satılmasında komisyonculuk yaptın?  
  3. Çiftlikköy Belediye Başkanlığını kaybettikten sonra, hangi iş adamının Çiftlikköy Belediye Mücavir alanı içinde ki Çiftliğinde hayvan bakıcılığı (Çobanlık) yaptın?
  4. 31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli Seçim sürecinde, seçim çalışması karşılığında içki ve sigara dağıttığın genç sayısı kaç tanedir?
  5. 31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli Seçim sürecinde kimlere oy karşılığı paralar verdin?
  6. Metin Dağ, ben 1995 yılının Eylül ayında gazetecilik mesleğine o dönemin 750 Bin TL nakit parası ile başladım. Şu an ki servetim ve eserlerim 826 adet Yalova Manşet Gazetesi, 443 adet Çiftlikköy Gazetesi, 190 adet Çınarcık Gazetesi, bu yayınların haber siteleri ve www.tvyalova.com (Wep Tv) dir.

Metin Dağ 1999 yılında seçildiğin ilk dönem Çiftlikköy Belediye Başkanlığı yapmadan önceki mal varlığını açıklayabilir misin? Devrildiğin 2014 Mahalli Seçimleri sonrasında, 3 dönem 15 yıl içinde edindiğin serveti, tüm Çiftlikköy kamuoyuna açıklayabilecek yüreğin var mı?

  1.  Beni defalarca tehdit ettin. Satın aldığın kişilere, beni vurduracaksan?

Adres, tarih, saat de söyleyebilir misin? Nere istiyorsan geleyim…