5 Temmuz 2013 Cuma günü saat 10:00’da Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde, hakkında açılan “GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA” suçundan yargılandığı dava öncesi, Yalova Adliyesi önünde görüntü almaya çalışan Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Manşet ve Çiftlikköy Gazetelerinin İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’ın üstüne yürüyen, “Çek Şerefsiz çek...!” şeklindeki sözlerini, ağza alınmayacak hakaret, küfür ve tehditlerle devam ettiren Cumhuriyet Halk Parti Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, sanık olduğu duruşma öncesi öfkesini gazeteci Ayhan Polat’tan çıkardı.

     Hakaret, tehdit ve küfürlerini Yalova Adliye koridorlarında da sürdüren Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın bu çirkin saldırısına, birçok kişi şahit oldu.

     Görevini yapmaya çalışan gazeteci Ayhan Polat’a yönelik saldırgan tutumu nedeniyle,  Yalova Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet edilen Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ hakkında Ayhan Polat suç duyurusunda bulundu.

  Bu çirkin saldırıyı yapan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ı kınayan Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Dağ’ın cezasız kalmayacağını, Türkiye Cumhuriyeti Adaleti’nin gereken cezayı kendisine vereceğine inandığını söyledi.

  Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ tarafından görev yaptığı sırada, hakaret, küfür ve tehdit  ile sindirilmeye çalışıldığını söyleyen, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat yaptığı açıklamada, “Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’a sormak istiyorum; ‘Sen eşkıya mısın? Belediye Başkanı mısın?” Ben, 05 Temmuz 2013 günü saat 10:00’da Yalova Adliyesi önünde, gazetecilik görevimi yapmak için oradaydım. Sen ise, 2. defa “Görevini Kötüye Kullanma” suçundan dolayı, Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacaktın. Aramızdaki fark, benim gazetecilik görevimi yapmak. Senin yargılandığın ikinci bir davayı Yalova kamuoyuna duyurmaktı. Çiftlikköy Belediye Başkanlığı sıfatıyla, “Görevini Kötüye Kullanmak” suçundan yargılandığın duruşma öncesi, bir suç daha işleme cüreti gösterdin. Sn. Metin Dağ sana bir defa hatırlatmayı kendime görev biliyorum. Burası, Türkiye Cumhuriyeti ve bir hukuk devletidir. Tehditle, hakaretle, küfürle, görevini yapmaya çalışan gazetecilere veya hakkını arayan hiçbir vatandaşa bu üslubu kullanamayacağını hatırlatmak isterim” dedi.

     Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın çirkin saldırısını, tükenmişliğinin bir göstergesi olarak değerlendiren Polat, “Halkın gözünde her geçen gün değer kaybeden, bulunduğu mevki ve makamda adil olmayan, sindirme ve baskı politikalarıyla Çiftlikköy Belediyesi’ni yönetmeyi kendine kazanç ve marifetmiş gibi gören bu zihniyet elbette bir gün bitecektir. Bu saltanat, 2014 yılın Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlerle sonlanacaktır. Bir basın mensubu olarak, bana yaptığı saldırıyı kınıyorum” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

   Haber: Gamze Yüksel