Yalova Belediyesi tarafından Yalova’nın Paşakent Mahallesi’nde ikamet eden 24 Kasım doğumlu Sınıf Öğretmeni Polat Er’e 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sürpriz yapıldı.

86 yıldır doğum gününün ilk kez bir belediye tarafından kutlandığını dile getiren Er, Yalova Belediyesi’ne anlamlı davranışları için teşekkür etti.

Er, “24 Kasım 1982’de Yılın Öğretmeni seçildim”

Polat Er; “O zaman Yalova İstanbul’a bağlıydı. 24 Kasım 1982 tarihinde kutlanan 2. Öğretmenler Gününde Yalova’da ‘Yılın Öğretmeni’ seçildim. Meslek hayatımda öğrencilerim, öğretmenler gününü ve doğum günümü birlikte kutlarlardı. 1935 doğumluyum ben. Çınarcık’ta okul açılacağına yönelik bir duyum aldım. Yalova’ya müracaat ettim. İlk ödülümü de Yalova’da almış oldum.

Er, “Şen kal öğretmenim”

İlk görev yerim Afyonkarahisar’dı. Gönülleri çok zengin, köy okullarında uzun bir dönem çalıştım. Öğretmenlik mesleğimin en sıcak yıllarını yaşadım. Hiç unutamadığım bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öğrencilerim çok sıcakkanlıydı. Akşam paydosunda giderken, ‘Şen kal öğretmenim’ derlerdi. Bu sözler yıllardır kulaklarımı çınlatır” dedi.

Er, “Bu özel günde beni hatırladıkları için Yalova Belediyesi’ne teşekkür ederim”

87. yaş gününü kutlayan Polat Er, Yalova Belediyesi yetkililerinin yaptığı ziyarette duyduğu memnuniyetleri şu sözlerle dile getirdi; “Yalova uzun süre öğretmenlik yaptım. İlk kez bir belediye bana doğum günümde sürpriz yaparak bu anlamlı günde beni yalnız bırakmadı. İnce düşünceleri için hem Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a hem de belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sayenizde kendimi yalnız hissetmedim” dedi.

“Öğretmenlerimiz bizlerin baş tacıdır”

Yalova Belediyesi yetkilileri; “24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yalova’da yaşayan öğretmenlerimize Yalova Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk’un selamlarını ileterek, ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda büyüklerimizin hem hatırlarını soruyor hem de günlerini kutluyoruz.

Yalova’da farklı branşlarda öğretmenlik yapmış birçok öğretmenimizin hikayesini dinledik. Bizler, Yalova Belediyesi olarak baş tacı öğretmenlerimizin sadece bir gün değil, her gün yanlarındayız. Kendilerini özel hissetmeleri adına bu tarz ziyaretlerimiz devam edecek. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü bir kez daha kutlu olsun” açıklamasında bulundu.