24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basını’nda sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünde tüm basın mensuplarının ve basın sektörünün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı içtenlikle kutladığını söyleyen Polat, ‘Basın, çağdaş demokrasilerde iletişimin en güçlü araçlarından olup, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan vazgeçilmez temel unsurlardan biridir. 24 Temmuz 1908 tarihinde basınımız üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla, toplumumuzun gelişmesinde, çağdaşlaşmasında ve ilerlemesinde önemli mesafeler alınmış, demokratik ve çoğulcu yapının gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. 1908 yılında sansürün kaldırılışından itibaren geçen süre içerisinde basınımızda, ulusal ve yerel düzeyde çok önemli ilerleme ve gelişmeler olmuştur’ dedi.

Basın mensuplarının, toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesinde ve korunmasında çok önemli görevler ifa ettiklerini belirten Polat, "Sorumluluklarının bilinciyle hareket etmeleri, hukukun evrensel standartlarına bağlı kalmaları ve basın özgürlüğünün istismar edilmesi büyük önem arz etmektedir. Demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için düşüncelerin, görüşlerin ve haberlerin kamuoyuna doğru ulaştırılması çok önemlidir.

Her ne kadar, ilimizdeki bazı basın mensuplarının, tekelleşme hareketi içinde, objektiflikten uzak bir yayıncılık anlayışı ile hareket etmeleri görülsede, bu mesleğin gerçek emekçilerinin cesaretle mesleklerini ifa etmeleri azda olsa tesellimizdir.

  Basın mensuplarına son zamanlara da yapılan birçok çirkin saldırıda kınıyor. Gazetecilik mesleğini, onuru, namusu gibi yapan tüm emekçi arkadaşlarımı candan kutluyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nızı da tebrik ediyorum’dedi.