Haber/Abdullah Bozkurt

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat’ın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayan, Çiftlikköy AK Parti Teşkilatı’nın bu ziyareti Başkan Polat’ı memnun etti.

AK Parti Çiftlikköy Kadın Kolları Başkanı Dilek Aydın, Polat’a günün anlam ve önemine dair bir demet çiçek de taktim etti.

Türkiye’de yerel medyanın yaşadığı zorlukları AK Parti Çiftlikköy İlçe Teşkilatı yöneticilerine anlatan Polat, “Yasal boşluklardan dolayı, yerel basın, merdiven altı yayınlar ile sosyal medya platformları ile mücadelede kan kaybı yaşıyor.

Yalova’da birçok belediye başkanı tarafından yayınlarıma ambargo uygulanıyor. Ambargo uygulayan belediye başkanları arasında ne yazık ki AK Partili Belediye Başkanları da var.  

25 yıldan bu yana gazetecilik mesleğini basın ahlak kuralları çerçevesinde yapmaktayım. 3 basılı haftalık gazete, 3 dijital ve bir görüntülü olmak üzere 7 yayın ile Yalova’da objektif yayıncılık yapmak için çok büyük maddi ve manevi fedakarlık yapıyorum.

Gönüllü kamu görevimin dışında, SSK, Vergi, Stopaj, 7 kişiye iş ve aş vererek istihdam sağlamaktayım.

Gazetecilerin ambargo görmelerini hiçbir zaman tasvip etmediğim gibi, şantaj ve tehdit yolu ile gazetecilik mesleğinin etik değerlerini ayaklar altına alanlarla da mücadelem 2009’dan bu yana Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatı ile sürmektedir” dedi.

Yapılan çay ikramının ardından, ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.