24 Aralık 2021 Cuma günü yapılacak olan Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimlerine sayılı günler kala açıklamada bulunan Polat; ‘’21 yıldır Yalova’da gerek yerel gerek ulusal medya yayıncılığı yapmaktayım.

2009’dan bu yana başkanlığını sürdürdüğüm Yalova Gazeteciler Cemiyeti ve başında bulunduğum 8 tane yayın ile Yalova başta olmak üzere ülkem ve insanıma en iyi hizmeti yapma gayreti içinde oldum. 

2019 yılında yapılan Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliğine son 24 saat içinde verdiğim ani bir karar ile aday olmuştum. 

Tamamen gönüllük esasına dayalı, yaşadığımız ili sahiplenme duygusu taşıyan bu kutsal görevi 2 yıl boyunca onurumla yapmaya çalıştım.

‘’Yalova Kent Konseyi ne yapar?’’ sorularına, Yalova Kent Konseyi’nin 2009’dan bu yana yaptığı birçok hizmeti ve bu yapının işleyişini bilen-bilmeyenlere, yayınlarım başta olmak üzere kentteki diğer yayınlar aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirdik.

Yalova Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerinin, ‘Seçilmişlerin Seçilmişleri’ olduğunu ve kent için alınacak kararlarda tavsiyelerinin geçerli olduğu gerçeğini her platformda gündeme getiren bir gazete oldum.

Önümüzde ki hafta, 24 Aralık 2021 Cuma günü yapılacak 6. Dönem Seçimli Genel Kurul’da Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na adayım. Oy kullanma yetkisine sahip 201 delegenin oyuna talibim. Yalova’ya ve ülkemize hayırlı olsun.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.