Başkan Salman mesajında; “Toplumda emniyet ve asayişin sağlanması, mal ve can güvenliğinin güvence altına alınması içinmesai mefhumu gözetmeksizin çalışan Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyorum” diyerek şunları dile getirdi.

“10 Nisan 1845’te vatandaşlarımızın esenliği ve güvenliğini temin etmek amacıyla kurulan Polis Teşkilatımız, kamu düzeninin sağlanması huzur ve barış ortamının devamı için, üstün görev anlayışı içinde cansiperane gayretlerini sürdürmektedir. Yalova’mız güven ve huzur ortamına sahip suç oranının en düşük olduğu illerin arasında yer almaktadır. Bu huzur ortamının sağlanması Polis Teşkilatımızın özverili çalışması ile mümkün olmaktadır. Bu çalışma ortamının sağlanması için bizlerde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret etmekteyiz.

Emniyet Müdürlüğümüzün hizmet alanını genişletmesi amacıyla Yalova Belediyesi olarak katkılarda bulunuyoruz. Düzenli bir trafik hizmetinin verilmesi için çekici desteği sağlıyoruz. RDKM yanında bulunan şuan Mühendislik Fakültesi tarafından kullanılan binayı Emniyet Müdürlüğümüze tahsis ettik. Bağlarbaşı Mahallesi’nde deprem sonrası okul olarak kullanılan yapıyı da karakol yapılmak üzere yine Emniyet Müdürlüğümüze verdik. Son olarak önümüzdeki günlerde Polis Şehitleri Anıtı’nın açılışını yapacağız. Tıpkı meydanda bulunan anıtta olduğu gibi üzerinde şehit olan polislerimizin isimlerinin yer aldığı anıtı Emniyet Müdürlüğümüz karşısında bulunan yeşil alan içerisine yerleştireceğiz. Halkımızın huzur ve güvenliği için her zaman Polis Teşkilatımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatımızın, Polis Haftası'nı ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, görevi başında şehit düşen; güvenlik mensuplarımıza Allah'tan rahmet, gazi olanlara ve görevleri başında olan personele sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”