28 Eylül Cumartesi günü saat 14.30’da, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konferansı Prof. Dr. Doğan Kantarcı verecek.

 Yalova Platformu Dönem Sözcüsü Safiye Yüksel,” “Yalova, % 59’u orman olan ve bu orman zenginliği ile de ülkemizin sayılı illeri arasında yer alan bir ilimizdir. Üç büyük sanayi kentinin ortasında, yeşil bir vahadır. Endemik türleri, yapraklı ağaç çeşitleri ile ıhlamur, kestane ve ceviz gibi ekonomik getirisi olan türleri ile ülkemizin önemli bir doğal ormanına sahibiz.

Maalesef bu orman varlığımızı hakkıyla koruduğumuz ve sahiplendiğimiz söylenemez.

Yıldan yıla sayısı artan taşocakları, ormandan arazi açmak için yapılan çalışmalar, kaçak kesimler, orman içinde açılan yollar ve benzeri nedenlerle orman varlığımız azalmakta ve hırpalanmaktadır. Konferansımızda bütün bu sorunlar, daha da fazlasıyla masaya yatırılacak, sebep ve sonuçları irdelenecektir. Yalovalı hemşerilerimizi, ilimiz ve bölgemiz için can yakıcı bu sorunu ele alacağımız konferansımıza bekliyoruz” dedi.

  Prof. Dr. Doğan Kantarcı kimdir?

 İlk ve Ortaokulu Çorlu’da, Lise’yi de Haydarpaşa Lisesi’nde okuyan Kantarcı, 1957 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’ne girmiş, Almanya’ya lisan öğrenmek için gitmiş ve 1962’de de mezun olmuştur. Mezun olduğu sene kamuda görev yapmış ve askerlik sonrası da 1966 yılında Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalında asistan olarak göreve başlamıştır.

1972 yılında hazırladığı "Belgrad Ormanı Toprak ve Orman Yetişme Muhiti Birimlerinin Haritalanması Esasları Üzerine Araştırmalar" adlı tezi ile Doktor unvanını almıştır.

1973-1974 yılları arasında Aleksander von Humboldt bursu ile Almanya'ya gitmiş ve Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi Orman Fakültesinde sarıçam orman ekosistemlerinde madde dolaşımı konusunda araştırmalar yapmıştır.

1978 yılında tamamladığı "Aladağ Kütlesinin (Bolu) Kuzey Aklanındaki Uludağ Göknarı Ormanlarında Yükselti İklim Kuşaklarına Göre Bazı Ölü Örtü ve Toprak Özelliklerinin Analitik Olarak Araştırılması" konulu çalışması ile Doçent unvanını kazanmıştır.

1988 yılında Profesörlüğe yükseltilmiştir. 2006 yılında yaş haddi nedeniyle emekli olmuştur.

Türkiye'de Yetişme Ortamı Bölgeleri sınıflandırmaları, orman toprakları, orman ekosistemleri, orman ağaçlarının beslenme ve büyümeleri ile yetişme ortamı arasındaki ilişkiler, hava kirliliğinin orman ağaçlarına etkileri konularında pek çok araştırma ve yayın yapmıştır.