Rehber Öğretmenlerin öğrencilere mesajları şu şekilde oldu;

Sevgili öğrenciler, yaşadığımız süreç hayatımızda birçok değişikliğe sebep oldu. Bu süreçten en çok etkilenen de şüphesiz siz oldunuz.

Sevgili öğrenciler LGS’nin yaklaştığı şu günlerde aslında biliyoruz ki sınavdaki yüksek başarı hayattaki başarımız olmadığı gibi, düşük başarıda hayat başarısızlığı anlamına gelmemektedir. Kendinde var olan gücü fark ettiğinde düşündüğünden çok daha fazlası olduğunu anlayacaksın. Hadi bu gücü kullan, başaracaksın.

Sevgili gençler hiç kimse başarı merdivenlerini ne elleri cebinde tırmanmamıştır.

Sürecin yarattığı kaygı yanında sınav kaygınız da artmış olabilir. Belki birçoğunuz bir an önce sınava girsek de, sonra güzel bir tatil yapsak diyor olabilir. Bunu da yapacaksınız gençler.

Başlamak için başlayanlar değil bitirmek için başlayanlar kazanır.

Yaşadığınız her sorun içinde bir armağan taşır. Yeter ki siz inanın.

Mevlana der ki; Kötü bir döneme girdiğinde ve her şey sana karşı gibi göründüğünde, hatta 1 dakika dayanamayacakmışsın gibi geldiğinde sakın pes etme. Çünkü işte orası gidişatın değişeceği yer ve zamandır.

Hayat mücadelenizde kendinize inanırsanız, hedefinize ulaşacaksınız emin olun.

Başarı her gün tekrarlanan çabaların toplamıdır.

Bazı Öğrencilerimiz şunu soruyor sınavlarda çok heyecanlanıyorum bu durum başarımı düşürür mü? Hayır düşürmez. Dozajında heyecan çok normaldir hatta faydalıdır.  Çünkü dozajında heyecan sizi sınava karşı daha motive eder odaklanmanızı artırır ve bizi daha başarılı kılar.

Bu süreç motivasyonunuzun düşmesine de sebep olmuş olabilir. Ancak önceki planınızı bozmadan sınava hazırlanmanız, hem odaklanmanızı kolaylaştıracak hem de motivasyonunuzu korumanızı sağlayacaktır.

Tüm hayatını kolların ve ayakların belirlemeyecek, hayatına asıl yön verecek olan beynin ve kalbindir. Bir şeyi gerçekten istiyorsan bütün engelleri aşıp ona ulaşabilirsin.

Her şeyin bittiğini düşündüğünüz bir an gelir işte o an başlangıçtır.

Olumsuz düşüncelerinizi zihinsel canavarlar haline gelmeden önce yok edin.

İhtiyacın olan güç içinde saklı, şimdi o gücü ortaya çıkarma zamanı.

Kendinize hedeflerinizi hatırlatın bunları çizebilir, ya da küçük kağıtlara yazarak görebileceğiniz yerlere asa bilirsiniz. Böylece motivasyonumuzu korumanızı sağlayabilirsiniz.

Bugün yaptıklarınız yarınlarınızı iyileştirebilir.

Bir ay bir hafta bir gün ne kadar zamanınızın kaldığı önemli değil. Çalışarak bu işin üstesinden gelebilirsiniz çalışacaksınız başaracaksınız.

Zamanın seni yönetmesine izin verme. Bütün zamanlar senin elinde. Yaptım de, yapıyorum de, yapacağım de ama nasıl olsa yaparım deyip yapılacakları erteleme. Elinde olan ardında kalmasın. Hayalin hep seninle yaşasın.

İnsan korkularını kendisi çağırır, buna başarısızlık korkusu da dahil.

Unutmayın bu süreçte geçecek. Bizlere düşen bu süreçten kazandığımız tecrübelerle daha güçlü ve daha iyi çıkmak olacak.

Kendine güven yapabileceğine inan.

Sevgili gençler size sınavların değişmeyen bir kuralını hatırlatmak istiyorum. Herhangi bir sınava hazırlanırken o sınavla ilgili görevleri tam olarak yerine getiren ve çok çalışan öğrenciler, her zaman hedeflerine ulaşmışlardır ve bu yıl da kesinlikle bu kural değişmeyecektir.