Yalova Valiliği, 18 Mart Şehitler Günü anma etkileri kapsamında, Cuma namazı öncesi Yalova Merkez Camii’nde mevlid-i şerif programı düzenledi.

Yalova Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen program, başta Yalova Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Güler Alkan olmak üzere çok sayıda önemli ismin katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Alkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferi’nin önemine değindi. Türk milletinin Çanakkale’de yeni bir dirilişin ve şahlanışın destanını yazdığını belirten Alkan, “Millet olarak, tarihimizde çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümüne daha erişmenin gururunu yaşıyoruz.

103. yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanıdır. 18 Mart 1915 tarihinde “Çanakkale Geçilmez” inancıyla düşmana ‘Dur’ diyen mukaddes milletimizin, bugün de aynı ruhla terör belasıyla mücadele ettiği iyi bilinmelidir. Bu düşüncelerle cennet vatanımızın her köşesinden gelerek cansiperane bir mücadeleye girişen Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere, aziz vatanımız için gözünü kırpmadan şehit düşen tüm asker, polis ve sivillerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Programın sonunda ise, 18 Mart Pazar günü şehirdeki tüm kurum ve kuruluşların bayraklarla donatılması kararlaştırıldı.