Son üç yıl içinde bünyesine kattığı yeni fakültelerle ve hızla artan öğrenci sayısıyla dikkat çeken Yalova Üniversitesi ile ilgili soruları yanıtlamak için; Kampüs Yolunda programına katılan Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Üniversitesini tanıttı.

Rektör Cebeci programda; Yalova Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu kariyer fırsatlarından, öğrencilerin profesyonel hayatta elde ettikleri başarılardan, üniversitenin hızlı yükselişinden, gelecekte planlanan ve şu ana kadar gerçekleştirilen hedeflerden ayrıntılı olarak bahsetti.

Tıp Fakültesinde iddialı

Tıp Fakültesi üzerinde özellikle duran Suat Cebeci, bu konuda çok iddialı olduklarını, çok etkili bir akademik kadro kurmak için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Cebeci’nin üzerinde durduğu bir diğer önemli nokta ise üniversiteye yeni kazandırdıkları olduğu Teknopark projesi oldu. Üniversite olarak teknolojik bilginin ve sanayinin bir araya getirilerek ticarete dönüşmesine çok önem verdiklerini söyleyen Cebeci, bunun için Teknopark’ın bilimsel bilginin ve sanayinin birleştiği merkez haline geleceğini ve önce Yalova ilinin ticaret hacmine ve sonra daha da ivme kazanarak Türkiye’nin ticaret hacmine etki eden çok önemli bir noktaya geleceğini vurguladı.

Program sonunda üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilere üniversite hayatı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Suat Cebeci, üniversite olarak tek dilleklerinin pandemi döneminin son bulması ve öğrencilerin kampüse dönmesi olduğunu, onlar olmadan üniversitenin, kampüsün anlamsız olduğunu ve öğrencilerini çok özlediklerini ifade etti.