Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, Yürütme Kurulu Üyeleri; Funda Ayarcı, Mustafa Kandemir, İdris Durmuş, Ergüder Falay, Ayhan Polat ve Prof. Dr. Mustafa Öksüz, Yalova Üniversitesi’nin gündeminde olan plan ve projelere, Yalova Kent Konseyi olarak nasıl destek verebileceklerini, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebe’ye sordular.

Cebeci, ‘Yalovalılar sahiplenmeli’’

Rektör Cebeci, göreve geldiği 3 yıl boyunca, Yalova Üniversitesi’nin birçok sorununun çözümü noktasında önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, ‘’Tıp Fakültesine bu yıl öğrenci alımını, YÖK ile yaptığımız görüşmelerle netleştirdik. İlk üç yıl çevre illerde tıp eğitimi alacak olan Yalova Üniversitesi öğrencileri, eğitimlerinin 4. yılını Yalova’da altyapısı tamamlanacak olan binalarda, uygulamalı olarak sürdürecekler’’ dedi.   

Başkan Silpagar’dan, destek sözü aldık

Bir başka önemli projenin, Çiftlikköy eski Etibank Tesislerinin olduğu 60 dönümlük arazide,  Uluslararası Kongre Merkezi Projesini hayata geçirmek olduğunu söyleyen Cebeci, ‘’Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ile görüştük. Çiftlikköy Belediyesi’nden bu projenin hayata geçmesi noktasında destek sözü aldık. Bir başka hayata geçmesini istediğimiz proje kapsamında Yalova’nın Termal İlçesindeki eski rehabilitasyon merkezi binasının tahsisini gerçekleştirdik ve Üniversite bünyesinde sağlık turizmine kazandırmayı hedefliyoruz. Yalovalıların, Yalova Üniversitesini her anlamda desteklemelerini istiyoruz. Kente yapılan, her proje Yalova için önemlidir’’ şeklinde konuştu.

Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, ‘’Üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız’ şeklinde konuşarak yapılan hizmetler için teşekkür etti.

 Kültür Merkezi ve cami projesi inşaatı gezildi

Rektör Cebeci ile yapılan görüşmenin ardından, Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Öksüz, bağışlarla yapımı devam eden aynı zamanda içerisinde derslik, konferans salonu ve kütüphanenin de yer alacağı bir kültür merkezi işlevi görecek cami projesi konusunda yürütme kurulu üyelerine yerinde bilgiler verdi.

Cami çevresini çeşitli ağaçlar ile yeşillendirmek suretiyle, öğrencilerin nefes alacağı ve sahile inebilecekleri bir alan olarak tasarlandıklarını söyledi.