Basın toplantısına Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Niyazi Eruslu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Dr.Turhan Şener, Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği  Yönetim Kurulu Üyeleri Vefa Salman ve Akkök Şirketler Gurubu Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Atilla Toygür katıldı.

       Basın toplantısında Yalova Üniversitesi, Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı yönetimlerinin Yalova Üniversitesi Rektörlük binasının yapımı ile ilgili olarak Akkök Şirketler Grubu ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığı açıklandı.

      Rektör Prof. Eruslu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversitemizin Merkez Yerleşkesinin master planı tamamlandı. Plandaki binaların hayata geçirilmesi biraz vakit alacak. O zamana kadar eğitime yaptırılan 2 çelik konstrüksiyon binada devam edilecek. Üniversitemizin taş binası olarak adlandırdığımız Rektörlük Binasını ise Akkök Şirketler Grubu yapacak. 6 ay içerisinde çalışmalara başlamayı ve 2 yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Buraya ise Akkök Şirketler Grubu tarafından gelecek talebe göre bir isim verilecek. Bu bina Akköklerin Yalova'da eğitime yönelik yaptıkları en büyük yatırım olma özelliğini de taşıyacak" dedi.

       Fakülte binalarının yapımına yönelik olarak TOBB, Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri ile Tekstil İşverenleri Sendikasıyla da görüştüklerini söyleyen Rektör Prof.Eruslu, "Yalova Üniversitesinin bu anlamda ciddi bağış ihtiyacı var. O nedenle öncelikle bize taahhüdü olan kurum ve kuruluşlardan başlayarak destek sağlayacak her kurumun da kapısını çalacağız" dedi.