İmar Plan Revizyonu Ekim Meclisine ertelendi

1/1000 ve 1/5000 ölçekli planların revizyonunu içeren imar planı AK Partili meclis üyelerinin Ekim ayı erteleme talebi üzerine oylanarak, AK Partili üyelerin ertelensin (Evet), CHP'li üyelerin görüşülsün (Hayır) oylarıyla oylandı. 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planların revizyonunu içeren imar planı AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğu ile Ekim ayı meclisine ertelendi.

 

Yalova Belediyesi olağan Eylül ayı meclisinde görüşülmesi planlanan ve bir süredir Yalova kamuoyunun gündeminde merakla beklenen 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planların revizyonunu içeren imar planı AK Partili meclis üyelerinin talebi ve oylarıyla Ekim ayı meclisine ertelendi.

Erteleme talebi AK Parti grup adına grup sözcüsü Kasım Avar'dan geldi. Avar, 4 ayda hazırlanan planın kısa bir süre önce ellerine ulaştığını ve bu yüzden planı inceleyemedikleri için Ekim ayı meclisine erteleme talep etti.

“Seçilmişlerin iradesine müdahale gibi bir durum var”

 Bunun üzerine CHP Grup sözcüsü Şerafettin Çelik, seçilmişlere seçilememişlerin müdahale ettiğini dile getiren bir açıklama yaptı.  Çelik, "Burada sorun olacak 2 konu geri çekilerek gündeme alınmamıştır. Yalova Stadyumunun olduğu noktanın konut alanından çıkartılıp spor alanına geri dönüştürülmesi konusu üzerinde görüş birliği sağlanamamaktadır. Dolayısıyla talebin nereden ve kimden geldiğini öncelikle açıklığa kavuşturmak lazımdır. Burası çok önemli bir yer. Son derece de kıymetli bir yer. Buraya insanlar kendi kişisel beklentileri için iştahlarını kabartmamalıdırlar. İşin içinde başka bir iş, seçilmişlerin iradesine müdahale gibi bir durum vardır. Bu akılları bulandırmakta ve sıkıntılar oluşturmaktadır. Yoksa Ak Partili ve CHP'liler arasında pek fazla bir görüş ayrılığı olduğunu düşünmüyorum. Ancak ötelenmesi talebin gerekçesi doğru ve sağlıklı bir gerekçe değildir" dedi.


"Kimsenin lafıyla hareket etmiyoruz" 


CHP Grup sözcüsü Şerafettin Çelik’in tartışma yaratan konuşmasının ardından AK Parti grubu adına bir kez daha söz alan Kasım Avar, " Bizim erteleme talebimizin gerekçesi gayet net. Biz 4 ayda hazırlanan bu raporu 8 günde tam olarak inceleyemedik. Buna istinaden ek süre talep ettik. Ayrıca bizi kimse etkileyemez. Kimsenin lafıyla da hareket etmiyoruz. Kamuoyunda yaşananlar bizi bağlamaz. Sadece muhataplarını ilgilendirir. Ak Parti grubunu zerre kadar ilgilendirmez" dedi.

 


Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise planın hayata geçirilememesinin ciddi sıkıntılara neden olduğunu dile getirerek, "Ben Yalova'nın geleceğini ilgilendiren bu konuda hiç bir zaman dayatmacı olmadım. Belediye Meclisi'nin alacağı karara da saygılı oldum. Plancıyı bir kere bile görmedim. Bugüne kadar bir kez bile talebim olmadı. Bu konu üzerinde gereksiz polemik yapmaya da gerek yok. Herkes her şeyi biliyor. Kimse topu taca atmasın. Kamuoyu da bu meclisten çıkacak kararı merakla bekliyor. Riyaset olarak ben ve benim imar müdürlüğüm ciddi sıkıntı çekiyor. İnsanlar  bana geliyor, imar müdürlüğüne gidiyor. Bu konunun bir ay daha ertelenmesi sorun oluşturuyor. Bunun sadece buradan geçmesi ile bitmiyor. 1 ay da askıda kalacak" diye konuştu.


"Bu hassasiyeti 1/50 binlik plan için gösterin" 


Yalova Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Cemil Aydın'da söz alarak meclise hitap etti. Aydın konuşmasında, "Bu planla ilgili olarak komisyon olarak çok hassas çalıştık. Biz aslında raporu Ağustos ayı meclisine hazırladık. Ancak 15 Temmuz olayı nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Meclisteki arkadaşlarımızın bizim 4 ayda hazırladığımız bu raporu 1 haftada inceleyememiş olması gayet doğaldır. Ayrıca ne Ak Partili komisyon üyelerine ne de komisyonumuza kimse dışarıdan etkide bulunamaz. Ben bu planda gösterdiğiniz hassasiyeti 1/50 binlik planda da göstermenizi istiyorum. Zira 1/50 binlik plan Yalova'nın kaderidir. Hatta her ne kadar İl Genel Meclisi tarafından hazırlansa da böylesi önemli bir çalışmanın içerisinde Yalova Belediye Meclisi'nin de olması gerektiğini düşünüyorum. Yalova artık sıkıştı planın daha yüksek nüfus projeksiyonlarına göre yapılması gerekmektedir" sözlerine yer verdi.


Yapılan oylamada ise 1/1000 ve 1/5000'lik imar plan revizyonu Ak Partililerin evet, CHP'lilerin hayır oylarıyla oy çokluğu ile Ekim ayı meclisine ertelendi.