Dezavantajlı gençler ve öğrencilerin kaynaşmasını amaçlayan, Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yalova Gençlik Merkezi'nin paydaş olarak gerçekleştirdiği "Ritme Ayak Uydur" Projesi düzenlenen açılış programıyla hayata geçti. Okul binasında düzenlenen açılış programına Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci, Okul Müdürü Dr. Uğur İnan, okul idari kadrosu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sosyal projelerinde en az bilimsel projeler kadar önemli olduğunu belirten Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Uğur İnan, yaptığı konuşmasında; "Bu proje inşallah bizim için iyi bir başlangıç olur. Bundan sonrada bu kapsamda kaliteli projeler yaparız" ifadelerine yer verirken projeye destek veren Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci'ye ve projede görevli personele teşekkürlerini iletti.

2019 Yılı çağrı döneminde öğrencileri yeni sosyal sorumluluk projeleri yazmaya davet eden Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci; "Sadece bu okuldan neden en az 5 proje olmasın ki? Bakanlık desteği veriyor. Size sadece gerçekleştirmek ve onu yaşamak kalıyor" dedi.

"Ritme Ayak Uydur" ülkemizin ihtiyacı olduğu sözcükler

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun açılış programında yaptığı konuşmasında; "Ritme Ayak Uydur, aslında şuanda ülkemizin ihtiyacı olduğu sözcükler. Artık ülkemiz teknolojide, sanayide, eğitimde çıkış yakalamak için bir çok projeler üretiyor. 2023 vizyonumuzu iyi değerlendirip eğitimde gençlerimizi artık sadece test çözen değil, farkındalık yaratan projelerle TÜBİTAK Projelerimizle eğitimin düşünen kısmında görmek istiyoruz. Artık hayal kuracağız. Hayallerimizi gerçekleştirmek için yapabileceğimizin, öğretmenlerimizin rehberliğinde karar verip bu yolda ilerlememiz gerekiyor. Test çözen, test çözdüğü için değerli olan öğrencilerin yerini artık üreten öğrenciler alacak.  O yüzden size güvencemiz tam. Size ihtiyacımız var, milletimizin ihtiyacı var. Projelerimiz için 2023 vizyonunda artık milleti için bayrağı için çalışan gençlere, ritme ayak uyduran gençlere ihtiyacımız var. Ben bu projenin bir başlangıç olmasını diliyorum" dedi.