24 Temmuz Gazeteciler Dayanışma Günü münasebetiyle, Love Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya, Rotary Kulübü Dönemsel Başkanı Mihriye Topçular, yönetim kurulu üyeleri Levent Akkaya, Sibel Yavuz, Seçil Zengil ve kulüp üyeleri katıldı. 
Rotary Dönemsel Başkanı Mihriyi Topçular, Yalova Rotary Dönemin 4. Toplantısının açılışını yaptıktan sonra, aralarında konuk olarak bulunan Yalova Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Polat’ı, 24 Temmuz Gazeteciler Dayanışma Günü münasebetiyle kürsüye davet etti. 
Polat, 24 Temmuz Gazeteciler Dayanışma Günün de, böylesi bir davetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin kurulduğu tarih, yaptığı faaliyetler hakkında, yönetim kurulu ve üyelere bilgilerde bulundu. 
Kendisinin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, Mel-Ay Basım Yayın Reklam Ticaret ve Ltd. Şti. bünyesinde çıkan 6 yerel, 1 ulusal yayın hakkında da bilgiler veren Polat, ardından günün anlam ve önemine belirten bir açıklamada;‘Her 24 Temmuz’da vurguladığımız gibi sansür, gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kalkmış, ancak aradan geçen süreçte yapılan çeşitli yasal düzenleme ve baskılarla yeniden gündeme gelmiştir.
Bilindiği gibi çağımızda medya sektörü hem ülkemizde hem de birkaç istisna hariç tüm dünya genelinde özgür olma, bağımsız haber yapabilme mücadelesi vermektedir. 
Ülkemizde, özellikle 12 Eylül döneminde medya kurumları üzerinde büyük baskılar yaşanmıştır. Günümüzde de maalesef ifade özgürlüğünü engelleyen yasal kısıtlamalar olmuştur. 
Gazeteciler yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanmakta, tutuklanmakta, mahkûm olmaktadır. Bu durumun sona erdirilmesi, gazetecilerin tutuksuz yargılanması ve ülkemizde basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması gerekmektedir.
Beklentimiz, yasama, yürütme ve yargı ile birlikte dördüncü kuvvet olan medyanın özgürlükle ilgili sorunlarının zaman geçirilmeden çözümlenmesi, bunu sağlayacak düzenlemelerin bir an önce uygulamaya konulmasıdır. 
Öncelikle, basın/medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Basın özgürlüğünden ve sansürden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğundan internet haberciliğine kadar medyaya ilişkin var olan sorunların çözümü için, geniş katılımlı çalıştaylar düzenlenmeli ve alınacak kararlar zaman geçirilmeden uygulamaya konulmalıdır’ şeklinde oldu.
Yalova Rotary Kulübü Dönemsel Başkanı Mihriye Topçular, Ağustos 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 17. Yıldönümünde, halka lokma dağıtımı konusunda yaptığı bilgilendirmeyle, Yalova Rotary Kulübü 4. Dönem toplantısı tamamlanmış oldu. Haber-Fotoğraf: Erden Sibel Türk