Yalova Meslek Yüksekokulu(YMYO) Konferans Salonu’nda,konuk heyet ile biraraya gelen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.NiyaziEruslu, YMYO Müdürü Prof.Dr. Recep Hayri Eren,Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan ve akademisyenler biraraya geldi. 

Açılış konuşmasını yapan YMYO Müdürü Prof.Dr. Recep Hayri Eren’in ardından,Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü (Denizcilik) Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Kpt.Bayram Deniz, bölümü tanıtan sunum yaptı. 
Sunumun sonrasında Astrakhan Üniversitesi öğretim üyeleri kendi üniversitelerini tanıttı. Ardından plaket takdimi yapıldı. Sonrasında Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü (Denizcilik) derslikleri ve simülasyon odası gezilerek, ziyaret tamamlandı.
 Ziyaretten ve Yalova Üniversitesi’nin misafirperverliğinden çok memnun kalan heyet, üniversitenin özellikle denizcilikle ilgili olan kaptan köşkünün simülasyon odasını çok beğendiklerini, eğitim almak için tekrar üniversiteden randevu isteyeceklerini belirttiler.