Programa, Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Necmettin Harputluoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

   Programda, köy kahvelerinin ziyaret edilmesi ve köylülerle edilen hasbıhalin ardından teravih namazına geçildi.

    Programda konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, ‘Birçok İslam ülkesinde sorunlar yaşanıyor. İslam dünyası kan ağlıyor bugün. Nerde gökyüzüne doğru kesik kesik dumanlar yükseliyorsa, orası bir İslam ülkesidir orası Filistin’dir, Somali’dir, Afganistan’dır, Mısır’dır, Suriye’dir”dedi.

    Kan ağlayan İslam ülkeleri kervanına şimdi de Mısır’ın katıldığını söyleyen Korkmaz, “Mısır’daki darbeyi tek başına bağımsız olarak ele almak mümkün değildir.

      Mısır’daki darbenin, 1960 ve 1980 darbeleri ve 28 Şubat süreciyle doğrudan bağlantısı vardır. Bu darbelerin mazlum taraflarında Müslümanlar, zalim tarafında ise küresel emperyalistler var’’dedi.

Korkmaz, ‘Yıllardır Haykırıyoruz’

      Korkmaz, “Bu olayların cereyan edeceğini yıllardan beri haykırıyoruz. Tehlikenin gelmekte olduğunu 44 yıldan beri söylüyoruz. İslam coğrafyasının en büyük problemi bağımsızlık problemidir. Osmanlı yıkıldığından beri hiçbir İslam ülkesi batıdan bağımsız değildir. Mısır'da yaşanan son sıkıntı bizlere İslam Birliği'nin önemini bir kez daha göstermiştir. Yaklaşık yarım asırdır Milli Görüş Hareketi olarak ifade ettiğimiz gibi İslam Birliği olmadan, İslam alemine huzur maalesef gelmeyecektir. Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın bir devrim niteliğinde olan D-8 projesi hayata geçirilmeden maalesef bu sıkıntılar bitmeyecektir. Umudumuz ve duamız odur ki İslam aleminin liderleri biran evvel aklı selim ile bir araya gelerek D-8'i canlandırmak ve İslam Birliği'ni tesis etmek suretiyle İslam alemindeki bu sorunlara, siyonistler ve işbirlikçilerinin eli ile değil, bizzat İslam ülkelerinin istişareleri ile çözüm bulma yoluna giderler’dedi.

Harputoğlu ,“Köy ziyaretleri halkımızı daha iyi anlamamıza vesile oldu”

         Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Necmettin Harputluoğlu, ‘Saadet Partisi Yalova Merkez İlçe Teşkilatı olarak, Ramazan Ayının başından beri köy ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Güneyköy, Hacımehmet, Kadıköy Beldesi, Safran Köyü, Süleyman Bey Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ziyareti gerçekleştirdik. Bu sayede vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları ve talepleri daha yakından inleme imkanı bulduk. Özellikle ekonomik alanda insanımızın büyük sıkıntı içerisinde olduğunu, tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylülerimizin alın terinin karşılığını alamadıklarını müşahede ettik. Saadet Partisi olarak, iktidar olduğumuz REFAH-YOL hükümeti döneminde yapılan hizmetlerin hala unutulmadığını, milletimizin Saadet Partisine olan güveninin artarak devam ettiğini gördük. Bu çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettirerek sürekli halkımızla iç içe olmaya devam edeceğiz” dedi.