Başvurusundan sonra Aksoy, sosyla medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

“Saygıdeğer Kadıköylü Hemşehrilerim,

Doğduğum, çocukluğumda sokaklarında koştuğum, yaşamaktan büyük keyif aldığım, dostluğu, sevgiyi yaşadığım Kadıköy'üme yapabileceğim güzel çalışmaların olduğunu göstermek, beldemize daha iyi hizmet edebilmek, rıza kazanmak, gönülleri kazanmak ve hep birlikte başarmak için AK PARTİ Kadıköy Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvurusu yapmış bulunmaktayım.

Yeni bir döneme, Yalova'mızın, Kadıköy Beldemizin daha modern, daha çağdaş bir belediyecilik anlayışı ile girmesini sağlayabilmek için, biliniz ki 31 Mart 2019 bir dönüm noktası olacaktır.

Partimizde hizmet bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı devralan Aziz Milletimize hizmet etmeye ve bayrağı daha yukarılara taşımaya devam eder. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın da ifade ettiği gibi  'Bizi yücelten tevazumuzdur'. Biz makama, mevkiye talip değiliz. Biz gönüllere talibiz ve gönülleri yapmaya geliyoruz. Bir şehri şehir yapan insandır. Onun huzurudur, mutluluğudur. Hedefimiz, insana dost, çevreye dost bir anlayışla, beldemizin dokusunu, kültürel kimliğini muhafaza ederek, yeşil alanlarıyla, sosyal tesisleriyle, altyapı ve üst yapısıyla, tabiatla barışık, insanımıza huzur ve güven telkin eden bir belde imar etmektir.

Vatanımıza, milletimize ve köyümüze hayırlı olması dileğiyle,

Allah'a emanet olun ...” dedi.