Dernek Başkanı Erdoğan Pasin öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe yazarak ilk yardım eğitimi talebinde bulunan Çiftlikköy Erzurumlular Derneği üyeleri, 8-9 Kasım 2021 tarihlerinde hem teorik hem uygulamalı ilk yardım eğitimi aldı.

Uygulamalı ve teorik eğitim verildi

Derneğin talebi doğrultusunda mekân, zaman ve üye yeterliliğini denetleyen İl Sağlık Müdürlüğü personeli, tüm şartların yeterli görülmesiyle beraber 8 Ekim 2021 Pazartesi günü eğitimlere başladı.

Teorik anlatımı yapılan eğitimler, mankenler üzerinde uygulamalı olarak öğretildi. Suni solunum, kalp masajı, elektrik çarpmasında, trafik kazasında ve boğaza cisim kaçtığında yapılacak müdahaleler, dernek üyelerine bire bir anlatıldı.

Eğitimlerin sonunda yapılan sınavı başarıyla tamamlayan üyelere ilk yardım sertifikası verildi.

Bu ilk eğitimin erkek üyelere verildiğini aktaran Çiftlikköy Erzurumlular Derneği Başkanı Erdoğan Pasin, ilerleyen günlerde kadın üyelere de ilk yardım eğitimi verileceğini belirtti. Eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini kaydeden Başkan Pasin, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Emrah Eray’a, eğitmenlerimize ve dernek üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.