Milli Eğitim Bakanlığı tüm dünyada devam eden Covid-19 salgını nedeniyle oluşan yeni durumlarla mücadele ederek, eğitim yöneticileri öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını çevrimiçi platformlar ve uzaktan eğitim çözümleri aracılığıyla karşılamak için çaba gösterdi.

Bu dönemde uzaktan eğitim yolculuğunda öğrenciye bilen, yönlendiren ve onu tamamlayıcı bir unsur olarak yardım eden ve yanında olan velilerin beklentileri ve istekleri de düşünülerek Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Salgın Döneminde Veli Eğitimi'ne yönelik olarak 15 kurs programından oluşan bir paket hazırlandı.

Söz konusu pakette bulunan 14 yaygın eğitim kurs programı yeni hazırlanmış olup Pandemi Döneminde Hijyen Kuralları Kurs Programı da güncellenerek pakete eklendi.

Hazırlanan kurs programlarıyla salgın döneminde velilerde yaşam boyu öğrenme bilinci oluşturma, bu bilinci geliştirme, zamanı iyi kullanma ve yönetme, hastalıklarla mücadele ve korunma, sağlıklı olmayı teşvik edecek ve sürdürecek şekilde bilgiye erişme, aile içindeki iletişimin şeklini ve yönünü belirleme konularında farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Velilerin kurs programlarına etkin katılımını gerçekleştirebilmek için kurs süreleri 8 ders saati olarak planlandı. Söz konusu yaygın eğitim kurs programları e-Yaygın sistemine tanımlanarak hayat boyu öğrenme kurumlarında uygulamaya açıldı.
 

Halk Eğitimi Merkezlerinde Başvuru Yapılabilecek Kurslar

Salgın Döneminde Çocukla İletişim

Salgın Döneminde Evde Eğitici Oyun Etkinlikleri

Salgın Döneminde Özbakım Becerileri

Salgın Döneminde Sağlıklı Beslenme

Salgın Döneminde Öğretmenle İletişim

Salgın Döneminde Verimli Ders Çalışma Teknikleri

Salgın Döneminde Zaman Yönetimi

Salgın Dönemi Eğitiminde Sosyal Etkileşim

Salgın Döneminde Aile İçi İletişim

Salgın Döneminde Uzaktan Eğitim Okur Yazarlığı

Salgın Döneminde Eba Okur Yazarlığı

Salgın Döneminde Din Eğitimi

Salgın Döneminde Ders Kitabı Okuryazarlığı

Salgın Döneminde Öğrenci Rehberliği

Salgın Döneminde Hijyen Kuralları