Salman mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yalova’ya olan sevgisini söylemiş olduğu ve hala bugün bu kentin sloganı haline gelmiş ‘Yalova Benim Kentimdir’ diyerek ortaya koyan ve Yalova’nın kimliğine kavuşmasında başrol oynayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kentimize gelişinin 90. yıldönümünde onun hemşehrileri olarak büyük onur ve gururla kutlayacağız.

19 Ağustos 1929, Ata’mızın Yalova’ya geldiği tarihtir. Ata’mız, kentimizin keşfedilmesine, gelişimine büyük önem vermiş, bir anlamda kurucusu ve koruyucusu olmuştur. O ünlü sözü ‘Yalova Benim Kentimdir’ diyerek buraya verdiği önemi vurgulamıştır. Herkes biliyor ki burası Mustafa Kemal Atatürk’ün kentidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1929 yılının 19 Ağustos’unda ilk defa Yalova’ya gelmiştir. Özel bir emirle Yalova’yı İstanbul’a bağlamıştır. İlk kez 19 Ağustos 1929’da Yalova’ya gelen Atatürk, 1 Şubat 1938’de Yalova’dan son defa ayrılmıştır. Toplam 44 kere Yalova’ya gelmiştir. Bunların 17’si günübirlik, 27’sinde ise 313 gün 270 gecesini Yalova’da geçirmiştir. Ankara ve İstanbul’dan sonra en fazla zamanını geçirdiği yer Yalova olmuştur.

Bugün üzerine bastığımız bu topraklarda, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Burada yaptığı çalışmalar sırasında Türk Dil Kurumu’nu ve Türk Tarih Kurumu’nu kurmuştur. Koyunculuk ve tarımla ilgili çalışmaları burada yapmıştır. Yalova’yı sağlıklı yaşamın başkenti yapmak için uğraşmış, modern cumhuriyetin tüm planlamalarını burada yapmış, kendi elleriyle imar planlarını çizmiştir. Yaptığı imar planlaması çalışmalarında da çevrecilik hususuna dikkat çeken çalışmalar yapmıştır. Bunların en belirgin örneği çevrecilik abidesi olan Yürüyen Köşk’ümüz bu özelliği ile günümüze kadar gelmiştir.

Hepimiz unutmamalıyız ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Yalova’nın kent kimliğine kavuşmasında büyük önemi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü buraya gelişinin 90. yıldönümünde saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz.”