Salman, ‘Siyasetin merkezinde sadece “insan” olmalıdır düsturuyla siyasi çalışmalarımı, siz dahil tüm insanların refahı için yapmaya çalışıyorum. Malumdur ki kamu görevlerinin başında sağlık hizmetleri gelir. Bir hafta önce yapmış olduğum basın toplantısında, Yalova’nın sağlık alanındaki eksiklerini dile getirmiş ve bununla alakalı olarak üniversite bünyesinde kurulacak bir Tıp Fakültesi’nin, ilimizde sağlık problemlerini ilelebet çözeceğini söylemiştim ve yer önermiştim’dedi.

 

     Salman, ‘Yalova AK Parti İl Başkanı’nın son beyanından anladığım şey, insan hayatı ve sağlığının size göre ucuz politika olmasıdır.

 

İnsan sağlığı üzerine yapılan bir öneriyi, nasıl olur da “ucuz siyaset” olarak yorumlarsınız? Yalova insanının sağlık sıkıntıları hakkında kendini sorumlu hisseden birileri bir öneri sunuyorsa hiç olmazsa dinleyin, bir yere not alın ve sizin gibi düşünmeyenlerin fikirlerine saygılı olun.

      Basın toplantımızın akabinde Yalova Üniversitesi Sayın Rektörünün çalışma ofisimi ziyaretlerinde kendisinin de, ilimizin tıp fakültesine ve araştırma hastanesine sahip olabilmesi için gerekli adımları büyük bir dikkatle ile attığını ve B planı dahil hazırlıklarının tam olduğunu gördük.    

SAĞLIK, BİR SİYASET DEĞİL, KAFA MESELESİDİR

        Demokrasiyi var eden farklı fikirler ve görüşlerdir. Kendinizden başka herkesi küçük gören siyasi anlayışınızla, “Bir tek ben biliyorum” ile şimdi bu fakülteye orada ne gerek var diye fevri davranmak normal midir?

 

Unutmayınız ki, Yalova, yüzölçümü itibariyle Türkiye’nin en küçük ilidir ve % 58’ı ormandır. Eğer ormanları yakmayacaksak veya komşu illerden birini fethetmeyeceksek bu hep böyle kalacaktır. Dolayısıyla bu coğrafyanın her noktası kent merkezidir.

Böyle bir kompleks için yer alternatifimiz çok olmadığı gibi hastane gibi kamu binaları, bu ölçekteki illerde kent merkezine yapılmalıdır. Nüfusun yarısının merkezde yaşadığı bir şehirde, mütevazi ölçekli olması gereken bir tıp kompleksinin, hala Bursa’nın ilçesi Gemlik üzerinden gidilen Armutlu’yu önermenin mantığını çözebilmiş değilim.      

   Ayrıca bu Tıp Fakültesi’nin yeri hakkındaki öneri beyanımda, Hava Ambulansı ve bir ilk olarak Kamyon Ambulans açıklamamı da görmemişsiniz. Siz deprem günü Yalova’da yoktunuz. O günler de kamyon ambulansa ve helikopter ambulansa nasıl ihtiyaç duyulduğunu bilememeniz normal. Bunlarla ilgili neden tek kelime etmediniz, çünkü bunlarda RANT yok HİZMET var. Sizde hizmetin olduğu yerde yoksunuz’ dedi.

      BİLENLE BİLMEYENİN FARKI

        Salman, ‘Bir de, belediye olarak imza koyduğunuz önemli metinleri açın da okuyun artık. Yalova Belediyesi tarafından “Kurucu İmza” bulunan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Strateji Planı 2005-2020 sayfa 8’de; Birliğin Stratejik Amaçları, madde 1’de ve hedef kalemlerinde sağlık konusu ile ilgili bütün iradi sözler mevcuttur.  

Böyle lüzumsuz açıklamalara devam edecekseniz, isterseniz şöyle yapalım. Yapacağım basın toplantısı metinlerini hazırlayıp siz bana verin, ben onu yayınlayayım, böylece kendi seçmeninizi de yok sayarak oluşturmaya çalıştığınız ileri demokrasi siyasetinize uygun davranmış olalım’ dedi.

İNSAN SAĞLIĞINI ÖNEMSEMEDİĞİNİZİ BELGELEDİNİZ

 

       Salman, ‘Sayın Belediye basın sözcüsünün, Yalova’da trafik probleminin hiçbir şekilde olmadığını izah ederken buyurduğu gibi “bilenle bilmeyen bir olur mu?” diyerek bu konuyu halkımızın takdirine bırakıyorum’dedi.