Dünya Ressamlar Gününde İstanbul Bakırköylü sanatçıların düzenlemiş olduğumu muhteşem resim sergisi Altınova Belediyesi’nde açıldı. 32 sanatçının 64 eserinin yer aldığı sergi büyük beğeni topladı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) üyesi 32 ressamı Altınova’da ağırladı.

Tarih ve sanat çalışmaları

Altınova Belediyesi 7’den 77’ye Çevrimiçi Altınova Projesine yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Altınova Belediyesi 7’den 77’ye Çevrimiçi Altınova Projesi kapsamına BASAD üyesi 32 sanatçı ilçede ağırlandı. İlk olarak, Altınova Belediyesi Çatı katında kahvaltıda ağırlanan ressamlar, eşsiz manzaranın keyfini çıkardı. Kahvaltı sonunda ilçe hakkında BASAD üyelerine bilgi veren Başkan Oral, tarih ve sanat alanında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Hersek bölgesi gezildi

Başkan Oral daha sonra BASAD üyeleriyle birlikte Hersek Bölgesine geçti. Burada ilk olarak Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi’ni ziyaret eden sanatçı misafirler bölge hakkında bilgi aldılar. Buradan Altınova Belediyesi Kuş Gözlem Kulesi ve Eğitim Merkezi’ne geçen sanatçılar Hersek Lagününde yer alan bitki ve kuş türleri hakkında bilgi aldılar.

Sergi açılışı ve kokteyl

Hersek gezisinin ardından Altınova Belediyesi’ne dönen BASAD üyeleri burada resim sergisi ve kokteyline katıldı. Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, il genel ve belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, kurum amirleri ve Altınovalı sanatseverlerle BASAD üyesi 32 ressamın 64 eserinin yer aldığı sergi açıldı.

Önemli bir gün

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, sergi açılışını gerçekleştirdi konuşmasında kültür kenti ve Sanat Merkezi olma yolunda ilerleyen Altınova’nın pek çok alanda ivme kazandığını sanat, kültür ve turizm açısından pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti.

Altınova İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ise sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

BASAD Koordinasyon Başkanı Fatma Akyüz ve Ressam Kadir Ablak sanatçılar adına Altınova’da böyle bir günde bizi misafir eden ve sanata duyarlı bir ilçede bulunmaktan ve sergi açmaktan çok mutlu olduklarını, Altınova’nın tarihi ve turistik alanlarının görülmeye değer ve önemli bir yer olduğunu belirttiler.

BASAD yönetim kurulu tarafından Kaymakam Özyiğit ve Belediye Başkanı Oral’a resim taktim edilerek sergi açılışı yapıldı. Sergiye, Altınova halkı ve öğrenciler büyük bir ilgi gösterdi.