Yalova Sanayiciler Derneği’nin yeni Başkanı Fatih Tanverdi’nin ev sahipliği yaptığı tanışma ve kaynaşma yemeğine, YTSO Başkanı Celal Özel de katıldı.
   Yalova medyası ile Yalova’da sanayi üzerine faaliyet gösteren firmalar arısındaki diyalog masaya yatırıldı.
Tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlenmelerinin amacını açıklayan Yalova Sanayiciler Dernek Başkanı M.Fatih Tanverdi, ‘Bundan sonraki süreçte sizlerle, açık ve şeffaf iletişimde bulunmak amacıyla böyle bir etkinlikle tanışmayı istedik. Bunu bütün üyelerim adına söylüyorum. Bizler, sanayici olarak, sizlere çok şeyler kattığımıza inanıyoruz. Sizleri, fikirsel olarak da geliştirme yönünde katkılarımız olacak. Bu toplantının amacı, ilin ekonomisine katkıda bulunanları buluşturmak, tanıştırmak ve geleceğe yönelik fikir alışverişi yapmak. Yalova’da ki, ekonomik,sosyal ve kültürel gelişmeye yönelik çalışmalara aktif bir şekilde katılarak, ülke gelişmesine katkıda bulunmaktır’ dedi.
  Tanverdi, ‘Yalova, bugün üç birinci bölge şehir arasında, bu kentin ikinci bölge konumunda olmasını pek normal karşılamıyoruz. Yalova’yı da bu birinci bölge seviyesine getirmek için elimizden geleni yapacağız.
Bunun için, siz basın mensuplarının bize destek vermeniz gerektiğine inanıyoruz. Bu trenin içinde olurlarsanız, bizlerle beraber ülkeye çok büyük hizmet yapmış olursunuz. Yalova ekonomisinin can damarı olan sanayi, sizlerin katkı ve çalışmaları ile gelişmeye devam edecektir’ dedi.
81 il içersinde, OSB’si olmayan tek kentin Yalova olduğuna da değinen Tanverdi, ‘Körfez Köprüsü projesi Yalova açısından bir dönüm noktasıdır. Üç metropol kentin tam ortasında bulunan Yalova, sanayi yatırımı içinde bir cazibe merkezi olacaktır. Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Yalova önemli bir göç merkezi haline gelecek.Burada önemli olan Yalova’ya gelecek olan göçün niteliğidir. Niteliksiz göç, yeni bir sorunuda beraberinde getirecektir. Önemli olan göçün nitelikli ve yatırımcı unsurlu olmasıdır’ dedi.
Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Tanverdi, yemeğe katılan herkese teşekkür etti.
Basın mensuplarıyla tanışma toplantısında, Gürer İnşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Gürer ve YAGESAD Başkanı Behram Kavlak, Yalova medyasında zaman zaman yayınlanan sanayi kuruluşlarına yönelik eleştirilerin yersiz olduğuna değindiler.
Yaklaşık iki saat süren tanışma ve kaynaşma yemeğinde, sanayi kuruluşları ile basın mensuplarının iletişimsizlikten kaynaklanan eksikliklerinin giderilmesi gerektiği gerçeği ortaya çıktı.
  Haber-Fot: Gamze Yüksel