Uzuneser, ‘Şanlı Urfa Ticaret Ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve AB Bilgi Merkezi İşbirliği ile hazırlanan proje kapsamında Şanlı Urfa'ya gittik. Yalova Kadın Girişimciler Kurulu olarak 14 kişilik bir grup ile programa katıldık.
          ‘Türkiye’nin Kadınları, ülkenin yol haritasını belirliyor’ adını taşıyan programa 11 ilin Kadın Girişimciler Kurulları katıldı. Şanlı Urfa TSO yeni hizmet binasında düzenlenen panelde Ş. Urfa KGK Başkanı Vildan Polat açılış konuşmasını yaptı. ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Prof.Dr. Yıldız Ecevit ve Kadın Girişimciler Üst Kurulu Üyesi Serpil Karuserci birer sunum gerçekleştirdi.
       ŞUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Panele Vali yardımcısı Aylin Duman Kırcı bölgede kadın istihdamına yönelik yapılan çalışmaları aktardı. Şanlı Urfa Valiliği kadın istihdamının gelişmesi ve kadının güçlenmesi için sadece bu konu ile ilgilenen vali yardımcısı atamış. Elbirliği Kadın Derneği olarak 120 bin EURO luk proje yürütmekteler. Bu proje ile geniş kapsamlı bir toplantı yaparak detaylı bilgiler aldık’ dedi.
Uzuneser, ‘ Tarihin en eski inanç merkezi Göbekli Tepe ziyaret edildi. Yaklaşık 12 bin yıllık birden fazla tapınak kalıntıları Cilalı Taşdevri döneminden kalma çok önemli tarih mirasımız. Çok açık bir turizm seferberliği içinde olan Şanlı Urfa önümüzdeki dönemde yıldızı çok parlayacak illerimizden. Bizim için düzenlenen sıra gecesinde Yalova grubu olarak yöresel kıyafetler giyerek gecenin hakkını verdik.
      Bu seyahatlerde iller arasında dayanışma işbirliği kültürümüzün yaygınlaşması sağlanmaktadır. Şanlı Urfalı kadınların yanı sıra diğer iller ile de diyaloglarımızı geliştirdik. Bu organizasyonu düzenleyen TOBB Ş. Urfa Kadın girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat arkadaşıma ve Kurul üyelerine, yetkililere çok teşekkür ediyoruz’ dedi.