Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ayrılıp, Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Yüksek Lisans ve Sakarya Üniversitesi Mahalli İdareler ve Şehircilik Mezunu Ahmet Sarıduman hakkında, basında çıkan, ‘4 ayrı yerden maaş alıyor’ şeklindeki haberler üzerine bir araştırmada bulundum.

23 Mart 2020 tarihinde Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı ve Yalova Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak iki göreve birden başlayan Ahmet Sarıduman’ın, Yalova Belediyesinde 3 ayrı maaş aldığı iddialarını masaya yatırdım. 

Yukarıda belirtilen tarihte, Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı görevi ile beraber, Yalova Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevi de kendisine tevdi edilen Başkan Yardımcısı Sarıduman’ın, 23 Mart 2020’de başladığı Yalova Belediyesi Özel Kalem Müdürü görevinden dolayı 6800 TL maaş aldığı bilgisine ulaştım. Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden dolayı Sarıduman’a, Yalova Belediyesi’nden herhangi bir ücret verilmediği ve verilemeyeceği bilgisini de yine resmi ağızlardan öğrendim.

28 Nisan 2020 tarihinden itibaren ise Yalova Belediyesi bünyesin de ki, Personel A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Sarıduman’a bu yeni görevinden dolayı ise 4500 TL maaş verildiğini tespit ettim.

Sarıduman’ın yaptığı bu iki ayrı görevden dolayı toplamda 11.300 TL maaş aldığını bilgisine ulaştım.

Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğinden dolayı maaş almadığı bilgisine de ulaştığım Sayın Sarıduman hakkında, Yalova ve Türkiye gündemine yansıyan, ‘Sarıduman’a Yalova Belediyesinde 3 maaş’ başlıklı haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmış oldu. 

Konunun maksatlı olarak gündeme taşınarak, Yalova Belediyesi yeni Başkanvekili üzerine algı oluşturulmaya çalışıldığı, Yalova Belediyesinde yaşanan yolsuzluk ve talanın üstünün bu tür suni gündemlerle kapatılmaya çalışıldığını gördüm.

Liyakat sahibi olan, İktisat ve Yerel Yönetimler Yüksek Lisans Mezunu Ahmet Sarıduman gibi işinin ehli bürokratlara Yalova’nın çok ihtiyacı olduğu kanısındayım.

Bu tür yetenekli bürokratlara Yalova’da kucak açılması gerekirken 13 değil, gerekirse 23 bin TL maaş verilmesi taraftarı olduğumun bilinmesini isterim.

Yalova Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Vefalı Salman, belediyenin milyonlarca TL’sinin yağmalanmasına seyirci kalırken, Başkan Yardımcısı Halit Güleç gibi ehliyetsiz bir kişi, Yalova Belediyesi’nin gelirlerini usulsüzlüklerle içini boşaltırlarken sesleri çıkmayanlar…

Yalova Belediyesinde 3 tane görevi üstlenen, bu kente çalıp-çırpmak için değil, hizmet yapmak için gelmiş Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman’ın aldığı maaşa eleştiriler yapmaları, kendi pisliklerinde boğulduklarının bir kanıtıdır bana göre…

Salman’ın, 227 Bin TL’lik WC’lerine acil ihtiyaç var 

Hani şu Vefalı Salman’ın bundan 2 yıl önce Doğu Sahil bandında, 227 Bin TL’ye mal ettiği o meşhur Güney Kore tuvaletlerinden bir tanesine 1 Haziran sonrası Yalova Merkezde, büyük ihtiyaç duyulduğunu gözlemliyorum. 

Güney Kore’nin WC kültürünü görmek için, Yalova’dan bu ülkeye büyük zahmetlerle gidip, 1 hafta boyunca bu ülkede WC kültürünü inceleyen Vefalı Salman, hatırlanacağı üzere bir de Güney Kore’nin Suwon şehrine WC montajı için bir ekibi eğitime bile göndermiş, Yalova Belediyesi kasasından kaç TL masraf ettiğini söyleme gereği bile duymamıştı.

Ülkemizde Pandemi sürecinin sona ermesinin ardından, 1 Haziran 2020 tarihinde normal seyrine dönen günlük hayatın önemli bir ihtiyacı olan WC sorunu, Yalova Merkezde ciddi bir şekilde hissediliyor.

Keşke Salman görevde olsaydı diyorum…

Neden mi? 

Adım gibi eminim ki Vefalı Salman görevde olsaydı, şu an Yalova’nın çok ve çok büyük ihtiyaç duyduğu bu WC’lerden kardeş şehrimiz Suwon’a 3-5 adet daha sipariş verir, çok büyük bir hizmeti yerine getirir, Yalovalılardan hatta, turist olarak kentimizde bulunan insanlardan hayır duaları alırdı.

Ne yazık ki bu çok ve çok önemli hizmeti, Yalova Belediye Başkanlığından uzaklaştırıldığı için yapma şansına şu an sahip görülmüyor Vefalı Salman…

Diyeceksiniz ki bu ihtiyaç nereden doğdu?

Yukarıda bahsettiğim gibi, 1 Haziran 2020 tarihinde normal seyrine dönen günlük hayatımızda ki en büyük sıkıntı Yalova Merkezde ki camilere ait WC’lerin kapalı tutulması.

Normalleşme adı altında alınan birçok kararlar içinde, kapalı tutulmaya devam eden camii WC’leri, vatandaş tarafından tepki görürken, Yalova’da esnaf kesimi başta olmak üzere, kent merkezine gelen vatandaşlar, WC ihtiyaçlarını karşılamada zorluklar yaşıyor.

Bu sorun halen kent merkezinde yaşanırken, aklıma Vefalı Salman’ın Güney Kore’nin Suwon şehrine 2018 yılında yaptığı WC ziyareti geldi. Ziyaretten gelir gelmez, büyük bir heyecanla Yürüyen Köşk’te yaptığı basın toplantısında, Güney Kore’nin WC kültürünü saatlerce ballandıra ballandıra anlatan Salman’ın o günkü ruh hali halen gözlerimin önünde…

İşin komiği, kahvaltılı basın toplantısında gündem WC olunca, gerisini siz düşünün…

Şu an için, keşke Vefalı Salman, görevinin başında olsaydı da Yalova Kent Müzesinin tam önünde ki alana, 227 Bin TL’ye mal olan o meşhur WC’den bir tanesini kurdursaydı diyorum…

Ne kadar büyük bir hizmet olurdu Vefalı Salman için değil mi?

Normalleşme sonrasında ise WC olarak içine yapılan bu yer, büfe olarak değerlendirilirdi.

Nasıl fikir ama…

Bir taş ile kuş…