15 bin TL nakit ödülün dağıtılan Altınova Belediyesi 12. Geleneksel Satranç Turnuvası, Çavuşçiftliği Fatih Sultan Mehmet İlkokulu yanındaki Altınova Spor Salonu’nda tamamlandı.

3 kategoride 240 sporcu katıldığı turnuvada dereceye girenlere ödülleri, Altınova Belediye Başkan Vekili Ali Sarıhan ve Altınova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Sait Başaran tarafından verildi.

Türkiye’nin dört bir yanından katılım oldu

27-28-29 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen 12. Geleneksel Altınova Belediyesi Ulusal Satranç Turnuvası A Kategorisinde 37 sporcu, B Kategorisinde 54 sporcu, C Kategorisinde 104 sporcu olmak üzere 195 sporcu ile tamamlandı. Turnuva sonunda toplamda 15.000 TL nakit para ödülü dağıtıldı.

Turnuvaya Yalova, Bursa, Konya, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Mersin, Burdur, Tekirdağ, Malatya, Gaziantep, Karabük, Uşak, Şanlıurfa, Edirne, Düzce, Giresun, Nevşehir, Van, Sinop, Manisa, Çanakkale, Bolu, Karaman, Muğla, Tokat, Ankara gibi illerin katılımlarıyla Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi gördü.

Dr. Metin Oral’dan teşekkür

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Turnuvada Emeği geçen Altınova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Sait Başaran, Turnuva Direktörü Ömer Faruk Uyrun, Turnuva Başhakemi Recep Karaç, Turnuva Gözlemcisi Umut Sapan ve turnuvada görev alan hakemlere ve katılım sağlayan sporculara teşekkür ederken, başarılarının devamını diledi.

Dereceye girenler para ile ödüllendirildiler

Turnuvada A Kategorisinde birinciliği Kürşat Buğra Gökçek, ikinciliği Muhittin Büker ve üçüncülüğü Elnur Aliyev aldı.

B Kategorisinde birinciliği Alperen Sancar, ikinciliği Onat Türkmenoğlu ve üçüncülüğü Ahmet Gedik kazandı.

C Kategorisinde, 1’liği Mohammederfan Zamzam, 2.’liği Ela Cebecioğlu 3.’lüğü ise ufuk Adıgüzel aldı.

A Alt Kategoride; En iyi 16 yaş altı 1.’si Kürşat Buğra Gökçek, 2.’si Eray Kılıç, 3.’sü Serhan Berat Özdemir oldu.

En iyi bayan sporcu Çisel Anaçoğlu. En iyi 50 yaş ve üstü sporcu Muhittin Büker seçildi.

B Alt Kategoride; En iyi 16 yaş altı 1.’si Kerem Şener, 2.’si Hüseyin Durğun, 3.’sü Efe Eren Kavilcioğlu oldu.

En iyi 10 yaş altı 1.’si İlhami Göktuğ Özen, 2.’si Ege Şahingör, 3.’sü Arda Yusuf Yalçın ve en iyi bayan sporcu Hatice Kübra Kalender, en iyi 50 yaş ve üstü sporcu Ahmet Akıncı oldu.

C Alt Kategorisinde; En iyi 16 yaş altı 1’si Mohammederfan Zamzam, 2.’si Ela Cebecioğlu, 3.’sü Yusuf Sina Akyaz, en iyi 10 yaş altında 1. Ela Cebecioğlu, 2. Eymen Düzgün, 3. Atakan Alkan ve en iyi bayan sporcu Ela Cebecioğlu dereceye giren satranç sporcusu oldular.