Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Bursa ve İstanbul şubeleri, geçtiğimiz günlerde Negmar Denizcilik A.Ş.’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. TÜMŞAD Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, İstanbul Şube Başkanı Önder Çelik, dernek yönetim kurulu üyeleri ve gaziler ile Negmar genel merkezinde Negmar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koç ve Negmar Genel Müdürü Eşref Serbes ile görüştü. Ziyarette TÜMŞAD yönetimi, Eskihisar – Tavşanlı hattında gazi, şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz geçiş uygulaması ile göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı şahsı ve üyeleri adına teşekkürlerini ileterek Mehmet Koç ve Eşref Serbes’e plaket sundu.

“Şehit aileleri ve gazilerimize hizmet etmek onurdur”

Negmar A.Ş Genel Müdürü Eşref Serbes, vatan için canlarını feda eden kahramanlara hizmet etmekten onur duyduklarını ifade ederek, “Milletimiz, memleketimiz, vatanımız için canını ortaya koymuş, fedakârca hizmet etmiş, şehadet mertebesine erişmiş şehitlerimizin bize emanetleri olan yakınları, aynı şekilde mücadele etmiş ve gazi olmuş çok değerli insanlarımız, feribotlarımızda ücretsiz, sınırsızca seyahat edebilsin istedik. Hâlihazırda 721 aileye Negmar’ın ücretsiz geçiş kartı ulaştırılmış durumda. Gelen talepler doğrultusunda kartlarımız hazırlanmaya devam ediyor. Bu güzel vatanımız için şehit düşen ve gazi olan askerlerimize her zaman hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Ücretsiz geçiş için plakaların kayıt edilmesi gerekiyor”

15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimine karşı direnişe destek olmak için Eskihisar-Tavşanlı hattından ayrılarak gece 01.00’den 16 Temmuz 2016 akşam saatlerine kadar Üsküdar-Kabataş arasında hizmet veren Negmar’ın gazi gemileri, şehit aileleri ve gazilere ücretsiz geçiş sunuyor. Ücretsiz geçiş tarifesinden yararlanmak isteyen şehit yakınları ve gazilerin Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen kimlik kartları ile kimlik kartlarında yazan isme kayıtlı otomobillerine ait ruhsatlarının fotokopilerini bir defaya mahsus [email protected] adresine iletmeleri gerekiyor. Ücretsiz geçiş hakkından yararlanacak hak sahipleri belgelerinin teslim alındığına ve plaka kaydının sisteme işlendiğine ilişkin onay mailinin ardından şehit yakını ve gazi kimlik kartını ibraz ederek ücretsiz geçiş hakkından yararlanacak.