Aydın, “Kimse şehitlerimize, gazilerimize hakaret etme hakkına sahip değildir”

9 Kasım 2021 Salı günü basın açıklamasında bulunarak, Lütfü Türkkan’ın partisinden istifa etmesinin yeterli olmadığını ve milletvekilliğinin de düşürülmesi gerektiğini dile getiren Başkan Aydın, “Bingöl'de İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Şehidimizin ağabeyine karşı ağıza alınmayacak mesnetsiz, seviyesiz ve ahlaksızca söylemlerde bulunmuş, Şehit ailemize hakaret etmiştir.

Biz bugün Yalova' da Bingöl'deki şehit ailemizin nezdinde bütün şehit ailelerimize, gezilerimize sahip çıkmak bu ahlaksızca söylemlere karşı tepkimizi göstermek ve kınamak için açıklamada bulunuyoruz. Görevi, makamı, mevkii ne olursa olsun hiç kimse şehitlerimize, gazilerimize hakaret etme hakkına sahip değildir!” dedi.

Aydın, “Milletvekilliğinden istifa etmesini istiyoruz”

Şehit ailelerinin, kendilerine şehitlerin emaneti olduğunu hatırlatan Başkan Aydın, “Biz bu emanetlere gözümüz gibi bakar ve koruruz. Şehit Ailelerimize seviyesizce söylemlerde bulunan Lütfü Türkkan’ı Yalova'dan bir kez daha kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu kişinin milletvekilliğinden ve siyasetteki tüm görevlerinden istifa etmesini istiyoruz. Bu kişinin derhal partisi tarafından ihraç edilmesi toplum olarak en büyük beklentimizdir.

Lütfü Türkkan’a seslenen Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derne Yalova Şube Başkanı Salih AYDIN şunları söyledi; Görev yaptığın o Meclis'te Şehitler ve Gaziler sayesinde oturuyorsunuz ve o makamları işgal ediyorsunuz. Şehit ailelerine hakaret ederek hiç utanmadın mı? Hiç yüzün kızarmadı mı?

Aydın, “Her bir karış toprağın bedeli şehitlerimizin kanlarıyla ödenmiştir”

Hem şehit ailesine hakaret ediyorsun, küfür ediyorsun hem de şehit ailesini provokasyonla suçluyorsun. Saatlerce yalan söyleyip ‘ben küfür etmedim' diyorsun. Sonradan yayınladığın video ile kendince özür diliyorsun.

Bilinmelidir ki burası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Her bir karış toprağın bedeli şehitlerimizin kanları kahraman gazilerimizin fedakarlıklarıyla ödenmiştir.

Bizler toplumun asil üyeleri şerefli bireyleriyiz. Bizlere sahip çıkması, bizlerin hizmetkarında olması gereken bir vekilin ağıza alınmayacak şekilde küfrünü kabul etmiyor, şahsına iade ediyoruz. Kendisini lanetliyoruz. Bizlerce özür dilemek yerine yapacağı en onurlu davranış istifa etmesidir. Bizleri kirli emellerinize, iğrenç sözlerinize dahil etmeyin. Onurumuzla, gururumuzla oynamayın” açıklamasında bulundu.